Får ikke fartshumper på Furuset

ØNSKER SEG SLIKE: En nabo ønsker seg fartshumper som denne i Micheletveien og Professor Birkelands vei. Men får nei.

ØNSKER SEG SLIKE: En nabo ønsker seg fartshumper som denne i Micheletveien og Professor Birkelands vei. Men får nei.

Beboer ønsker seg lavere fart i Micheletveien. Det får han ikke.

FURUSET: En beboer i Lerkeveien har skrevet brev til kommunen med ønske om fartsreduserende tiltak i Professor Birkelands vei og Micheletveien.

Del på Facebook

Han mener støyen ikke er til å leve med. Men Bymiljøetaten har sendt et nedslående svar. Det foreligger ingen planer om å etablere fartsdempere i de to gatene.

Å sette opp skilt med redusert fartsgrense uten å følge opp med fysiske tiltak er heller ikke noe alternativ. Erfaringen viser at de som kjører i gater av denne standarden fortsetter å holde samme hastighet som før, om ikke de tvinges til det. Her er det snakk om to viktige samleveier for trafikk i nærområdet.

Dessuten er de buss- og utrykningstraseer. Verken busselskapene eller utrykningsetatene er positive til humper her.

Ikke økning

Bymiljøetaten har gjennomført en trafikkmåling på stedet for å kartlegge fart og mengde. Resultatene viser at trafikken i 2011 er den samme som ble målt i 2008.

Det vi si omkring 11.500 biler i døgnet.

Ikke for fort

– Fartsmålingen viser at trafikantene generelt sett overholder fartsgrensen på stedet, skriver Tonje Riis Rasmussen i Bymiljøetaten i svaret til beboeren.

Hun slår fast at kommunen heller ikke kan tilby støtte til støyskjerm på klagerens tomt. Det bergnede støynivået oppfyller ikke kriteriene for økonomisk tilskudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.