RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke gå på samme skole


Mamma Ragnhild Wadahl og pappa Johan L. Nielsen vil så gjerne at begge døtrene, Astrid (t.v.) og Sunniva skal være elever på Kastellet skole. Og at det også er plass til Ludvik når han er skoleklar om fire år. Foto: Aina Moberg
Mamma Ragnhild Wadahl og pappa Johan L. Nielsen vil så gjerne at begge døtrene, Astrid (t.v.) og Sunniva skal være elever på Kastellet skole. Og at det også er plass til Ludvik når han er skoleklar om fire år. Foto: Aina Moberg
Sunniva (6) bor innenfor skolekretsen og har en søster i 3. klasse. Likevel har hun fått foreløpig nei til å begynne på Kastellet skole.

KASTELLET: – Vi er helt oppgitte, sier foreldrene Ragnhild Wadahl og Johan N. Nielsen.

– Før påske fikk 26 elever forhåndsvarsel om mulig avslag på skoleplass. Da vi ikke mottok noe brev, begynte vi å glede oss over at Sunniva skulle få begynne på samme skole som storesøster Astrid (3. klasse) fra høsten av, forteller mamma Ragnhild.

LES OGSÅ: – Får svar i morgen

Søsken eller nærhet

For, både hun og mannen hadde fått muntlig beskjed om at "søsken skulle telle foran nærhet til skolen" ved opptak av årets førsteklassinger.

– Men, så begynte alle de som hadde fått forhåndsvarsel å klage på avslagene. Plutselig het det at "nærhet skulle gå foran søsken". Som lyn fra klar himmel fikk vi 19. april det samme brevet som de andre fikk før påske, sier Johan L. Nielsen.

Han oppsøkte rektor Torill Røeggen for å få en forklaring.

– Jeg ville ha dokumentasjon. Hun gav meg mange skriv, men ingen steder står det at "nærhet til skolen skal gå foran søsken", forteller han.

For sen beskjed

Wadahl og Nielsen har, i likhet med de andre foreldrene, også brukt sin uttalelsesrett i denne saken, men de er engstelige for at de ikke når frem.

– De andre foreldrene, som fikk forhåndsvarselet før påske, har allerede gått klagerunder og noen har fått medhold. Vi føler dette som fryktelig urettferdig, sier Ragnhild Wadahl.

– Vi fikk for sent beskjed, og har vel ingen sjanse nå. Fordi noen andre klagde, blir vi skjøvet ut. Vi klager nå på sen beskjed og kort tilbakemeldingsfrist, sier Johan L. Nielsen.

LES SAKEN: Førsteklassinger må flyttes

Til Karlsrud

Sunniva har per i dag fått beskjed om at hun blir førsteklassing på Karlsrud skole fra høsten av.

– Vi er bekymret for skoleveien, i og med at hun da alene må krysse Cecilie Thoresens vei. Det er langt tryggere å gå gjennom Nordseterskogen sammen med storesøster, synes Wadahl.

Nielsen tenker også på hva det vil si for familien å ha barna på forskjellige skoler.


– Det stilles store krav til oss foreldre om å følge opp ungene våre. Ekstra slitsomt blir det når vi må sette oss inn i to helt forskjellige skolesystemer. Og hva skal vi gjøre 17. mai og ved skoleavslutninger? Det er ikke hyggelig å splitte familien i slike sammenhenger, synes han.

Kanskje Munkerud

Wadahl tenker i den sammenheng noen år frem i tiden.

– Hva skjer når sønnen vår, Ludvik (2 år), skal begynne på skolen. Vi har fått beskjed om at fødselskullene for de som sogner til Karslrud og Lambertseter skole er kjempestore i 2014. Er vi riktig uheldige havner han på Munkerud, sukker hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere