RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke garanti til barnehage

Byråkratiet stikker kjepper i hjulene for tre småbarnsforeldre som har lagt ned hundrevis av timers arbeid for å få satt i gang barnehage i Meklenborg Borettslag på Hovseter.

Hovseter: Det skal ikke være enkelt å åpne familiebarnehage. Dét har Cathrine Christiansen, Andreas Godø og Inger-Marie Aloy fått erfare.
- Vi ønsker å starte barnehage i Meklenborg borettslag av rent egennyttige motiv, med den bieffekt at flere andre også får barnehageplass, og at vi dermed hjelper det offentlige med å utføre en viktig oppgave, sier ildsjelene.
Mangler garanti
At det skulle være så vanskelig å starte familibarnehage, i en bydel med stor mangel på barnehageplasser, hadde de tre aldri trodd, da de satte i gang planleggingen i januar. Forretningsplanen er for lengst ferdig, borettslaget er positive til planene og lokalet står klart.
- Det eneste vi behløver er penger til å lage bad, flytte lettvegger, snu kjøkkenet og sette opp porter på utearealet. Alt dette regner vi med vil koste mellom en halv million og 700 000 kroner. Disse pengene får vi dekket etterpå, vi mangler bare lånegaranti. Husbanken kan ikke gi lån uten pantesikkerhet i eiendommen eller garanti fra kommunen. Denne garantien får vi ikke fra kommunen, siden barnehagen vil holde til i leide lokaler. Vi har ringt departementet, kommunen, banker og alle vi tror kan hjelpe oss, fortviler Christiansen.
- Det er nok ingen ond vilje her. Vi har bare falt mellom to stoler. Dessuten har vi nok ikke fått fatt i de riktige personene, vi treffer bare fotsoldatene, legger tobarnsfaren Godø til.
- Vi hadde aldri trodd at dette skulle skje, sukker Aloy.
For 16 barn
- Hva gjør dere nå da?
- Vi har ikke tatt kontakt med Hegnar og Røkke ennå, ler Godø.
- Nei, vi får bare fortsette å mase på departementet. Vi undersøker muligheten for å få lån i en privat bank uten sikkerhet. Vi sjekker også om det hadde vært mulig å betale håndverkerne på etterskudd, når vi får investeringsstøtten, sier de tre optimistene, som etterlyser nye prosedyrer og regler.
Godø forteller at barnehagen vil åpne dørene allerede tre måneder etter at arbeidet starter. Den planlagte barnehagen vil ha plass til 16 barn mellom 0-6 år. Allerede står 20 barn på venteliste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere