Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke hoppe i Ruseløkka-bassenget ennå

Faksimile fra Frogner, 23. september, forside eller side 2-3.
Faksimile fra Frogner, 23. september, forside eller side 2-3.
Det blir fremdeles en stund til elevene på Ruseløkka skole får et klart svar om bassenget blir rehabilitert eller ikke.

RUSELØKKA: Lokalavisen skrev nylig om rektor, foreldre og skoleelever ved Ruseløkka skoles store fortvilelse over det tomme bassenget på skolen.

– Jeg er ikke kjent med at det tidligere i år er besluttet eller opplyst til Ruseløkka skole at svømmehallen ved Ruseløkka skulle rehabiliteres. Utredning av rehabilitering av flere svømmehaller ble bestilt i mars, og vi har så langt prioritert andre haller. Dersom skolen har tolket utredningen som en beslutning om gjennomføring beklager vi dette, skriver Harald Øvland, avdelingsdirektør i Utdanningsetaten, i en e-post til Lokalavisen.

– Det har aldri kommet frem at utfallet kan bli at vi på Ruseløkka skole ikke får rehabilitert bassenget, sier assisterende rektor Lars Åge Hjelseth som forteller at skolen ikke har blitt informert tidligere.

Det er flere bassenger som trenger rehabilitering i Oslo-skolen for å bli åpnet igjen eller unngå stenging, sier Øvland.

På bakgrunn av utredningene er det gjort en prioriteringsprosess hvor de bassengene som er best egnet til svømmeopplæring og som benyttes av mange skoler ble foretrukket. Denne prosessen er forankret mellom Undervisningsbygg, Utdanningsetaten ved avdeling for skoleanlegg og HMSseksjonen samt etatens hovedverneombud. Bassengene ved Haukåsen, Møllergata og Rustad er det derfor bestilt gjennomføring av tiltak på.

Ruseløkka skoles basseng går en vannløs framtid i sikte. – Vi avventer situasjonene foreløpig, sier Hjelseth til Lokalavisen. Han håper på at det vil bli en snarlig avklaring, og at skolens argumenter for å rehabilitere bassenget vil bli tatt seriøst.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!