*Nettavisen* Nyheter.

Får ikke miljøvennlig oppvarming likevel

I området rundt Skullerud t-banestasjon vil det komme flere hundre boliger de nærmeste årene. Men Hafslund vil ikke gi dem fjernvarme.

SKULLERUD: I løpet av de neste 7-8 årene vil det sannsynligvis bli bygget rundt 600 nye boliger rundt Skullerud kollektivterminal. Men fjernvarme, det får de ikke. Dette til tross for at den eksisterende fjernvarmeledningen går fem hundre meter unna.

Skrevet til byråden

I følge Geir Johnsen, prosjektleder i Stor-Oslo Prosjekt AS, har Hafslund bekreftet at de vil forlenge fjernvarmeledningen fra Langerud sykehjem til de nye boligprosjektene.

– Fjernvarmeledningen ble lovet ferdig sommeren 2009. Vi har en epost fra Hafslund fra november 2007 der de bekrefter dette, sier Johnsen.

LES HAFSLUNDS SIDE AV SAKEN: – Kan ikke prioritere Skullerud – selv om de gjerne skulle gjort det

Stor-Oslo Prosjekt AS har 135 leiligheter under oppføring på Skullerud Torg, og har rammesøknad inne for ytterligere 82 leiligheter i Johan Scharffenbergs vei 75. Den sistnevnte tomta er kjent som «Lidl-tomta».

Leilighetene er lagt ut for salg med lovnad om miljøvennlig fjernvarme. Men det er ikke dette Geir Johnsen legger mest vekt på når han nå har sendt brev til byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen.

– Vi mener at Hafslund i dette tilfellet prioriterer feil i forhold til hva samfunnet er tjent med, og hva folk faktisk ønsker. Markedets krav løper nå foran Hafslunds oppfordring til å benytte fjernvarme, og det må Hafslund ta på alvor. Som utbygger ville det vært mye rimeligere å legge inn elektrisk oppvarming, sier Johnsen.

– Feil politikk

Det er ingen andre selskaper enn Hafslund som har konsesjon til å levere fjernvarme. Oslo kommune er hovedaksjonær i Hafslund, og det er kommunens politikere som utarbeider boligpolitikken.

Likevel får de nye boligene ikke miljøvennlig oppvarming.

– Det er ønsket politikk fra byrådets side å transformere Skullerud og bygge ut rundt kollektivknutepunkter. Men Hafslund mener åpenbart at de ikke har noen plikt til å levere fjernvarme hit, til tross for at området får svært mange boliger, sier Johnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.