RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke nattero på grunn av gamle avtaler


Linda Wüsthoff og naboene til Oslo havn fortviler over at kontinuerlig dagdrift hindres av bryggearbeiderens lunsjpauser. Arkivfoto: Simen Sundsbø
Linda Wüsthoff og naboene til Oslo havn fortviler over at kontinuerlig dagdrift hindres av bryggearbeiderens lunsjpauser. Arkivfoto: Simen Sundsbø Foto: FOTO: SIMEN SUNDSBØ
Oslo havn jobber for å minimere støyplagene de påfører sine naboer, men hindres av gamle avtaler.

NEDRE BEKKELAGET: Oslo havn KF jobber for å få flyttet arbeid fra kveld og natt til dagtid. De har allerede forhandlet frem en ny avtale med sine kranførere, men de er også avhengige av at de privat ansatte bryggearbeiderne går med på det samme.

Berømmer Oslo havn

At man nå er et steg nærmere kontinuerlig dagdrift blir tatt godt imot av havnenes naboer.

– Vi vil berømme Oslo havn for å ha tatt initiativ til og kranførerne for å ha godtatt en avtale om ny skiftordning. En ny skiftordning med pauseavvikling uten driftsstans vil absolutt bidra til roligere netter for naboene, sier Linda Wüsthoff fra innbyggerinitiativet mot havnestøy.

Ulikt resten av arbeidslivet

Wüsthoff blir provosert av at kontinuerlig dagdrift i havna hindres av felles lunsjpauser for bryggarbeiderne.

– Det er helt ute av sync. med resten av arbeidslivet å ha halvtimes felles hvilepauser med driftsstans hver 2. time. I arbeidslivet for øvrig har man én halvtimes spisepause i løpet av en arbeidsøkt og denne må av driftsmessige hensyn tas på skift. Verken sykehus eller butikker stenger driften hver gang de ansatte har pause, sier Wüsthoff.

Forhandler

Oslo Bryggearbeideres Forening har nettopp fått ny leder – Stig Skaug. Skaug sier at de er i forhandlinger med arbeidsgiver. Han vil vente med å uttale seg om bryggearbeidernes avtaler til forhandlingene er ferdige.

LES OGSÅ: Tror ikke på nattero i havna

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere