RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obos har foreslått å lage overbygg i Holmlia senter mellom forretningene, men det sier PBE nei til.
Obos har foreslått å lage overbygg i Holmlia senter mellom forretningene, men det sier PBE nei til. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Får ikke oppgradere Holmlia senter

I sommer presenterte Obos planer for hvordan de kan tenke seg å oppgradere Holmlia senter. Nå sier Plan- og bygningsetaten nei.

HOLMLIA: Tak over handlegaten mellom forretningene, et stort, åpent torg og gang-/sykkelvei på siden mot parkeringshuset er noe av det Obos har foreslått for å ruste opp senteret.

LES OGSÅ: Obos: – Trodde forslaget skulle bli godt mottatt

Dette var bydelsutvalget stort sett fornøyd med etter at de selv i forkant hadde bedt om å få høre om ikke det snart er på tide at Obos gir sine kunder og Holmlia-beboere et bedre tilbud.

Ikke fornøyd

Planen ble sendt inn til Plan- og bygningsetaten, men der er de tydeligvis ikke fornøyd med hvordan opprusting skal skje. Tak over sentergaten vil de ikke ha, og å legge til rette for en gang-/sykkelvei mot parkeringshuset mener de det ikke er aktuelt å bygge. Da blir det for smalt for inn- og utkjøring til parkeringshuset og for vareleveringen til blant annet Meny-butikken.

Det siste har BU også hatt betenkeligheter til.

Overbygg

Men hvorfor ikke tak over handlegaten?

– Nå har det i en årrekke vært gjennomført innbygging av sentre, sier Rune Eriksen , nestleder i bydelens miljø- og tekniske komite.

– Manglerud-senteret ble i sin tid bygget inn, Oppsal og Lambertseter like så. Men så ble det en ny tone da det ble foreslått å lage glasstak i det nye senteret som nå bygges på Mortensrud. Det ble det ikke gitt tillatelse til, og slik ser det altså ut til å bli også på Holmlia.

I bydelsutvalget

Saken er satt opp til behandling i bydeslutvalget på Søndre Nordstrand 3. februar.

Da den var til behandling i den nevnte komité sist uke, bestemte de seg for å sende den direkte til BU uten innstilling på grunn av at de ikke hadde fått tid til å samrå seg med blant annet brukere og andre interessenter før et vedtak blir utformet.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere