Gå til sidens hovedinnhold

Får ikke oppgradere Holmlia senter

I sommer presenterte Obos planer for hvordan de kan tenke seg å oppgradere Holmlia senter. Nå sier Plan- og bygningsetaten nei.

HOLMLIA: Tak over handlegaten mellom forretningene, et stort, åpent torg og gang-/sykkelvei på siden mot parkeringshuset er noe av det Obos har foreslått for å ruste opp senteret.

LES OGSÅ: Obos: – Trodde forslaget skulle bli godt mottatt

Dette var bydelsutvalget stort sett fornøyd med etter at de selv i forkant hadde bedt om å få høre om ikke det snart er på tide at Obos gir sine kunder og Holmlia-beboere et bedre tilbud.

Ikke fornøyd

Planen ble sendt inn til Plan- og bygningsetaten, men der er de tydeligvis ikke fornøyd med hvordan opprusting skal skje. Tak over sentergaten vil de ikke ha, og å legge til rette for en gang-/sykkelvei mot parkeringshuset mener de det ikke er aktuelt å bygge. Da blir det for smalt for inn- og utkjøring til parkeringshuset og for vareleveringen til blant annet Meny-butikken.

Det siste har BU også hatt betenkeligheter til.

Overbygg

Men hvorfor ikke tak over handlegaten?

– Nå har det i en årrekke vært gjennomført innbygging av sentre, sier Rune Eriksen , nestleder i bydelens miljø- og tekniske komite.

– Manglerud-senteret ble i sin tid bygget inn, Oppsal og Lambertseter like så. Men så ble det en ny tone da det ble foreslått å lage glasstak i det nye senteret som nå bygges på Mortensrud. Det ble det ikke gitt tillatelse til, og slik ser det altså ut til å bli også på Holmlia.

I bydelsutvalget

Saken er satt opp til behandling i bydeslutvalget på Søndre Nordstrand 3. februar.

Da den var til behandling i den nevnte komité sist uke, bestemte de seg for å sende den direkte til BU uten innstilling på grunn av at de ikke hadde fått tid til å samrå seg med blant annet brukere og andre interessenter før et vedtak blir utformet.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året