*Nettavisen* Nyheter.

Får ikke penger til kirkeutvidelse

Prost Tore Kopperud og menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø er skuffet og forbauset over manglende penger fra byrådet til utvidelsen av kirken. Foto: Foto: Aina Moberg

I mars sa byrådet ja til utvidelsen av Nordstrand kirke. I forslaget til neste års Oslobudsjett er det imidlertid ikke bevilget en eneste krone.

Klikk på bildet for å forstørre.

Byråd Bård Folke Fredriksen står i Nordstrand kirke og sier ja til utvidelsen. Stor var gleden hos menighetsrådets Beate Pettersen og Nils Martin Espegren,Pål Gundersen i byggekomiteen og kirkeverge Valgerd Svarstad Haugland. Foto: Foto: Aina Moberg

Klikk på bildet for å forstørre.

I mars jublet Frank Hagen, Karen Haugom Olsen, Silje Kivle Andreaasen, Vigdis Nielsen Bø og Tore Kopperud over oslopolitikernes endelig ja til utvidelsen av Nordstrand kirke. Foto: Foto: Aina Moberg

Klikk på bildet for å forstørre.

Klarsignal til kirkeutvidelse ble feiret med kake på menighetskontoret i mars. Foto: Foto: Aina Moberg

NORDSTRAND: Fem millioner er det beløpet som trengs for å sette i gang arbeidet i 2011. Hele utvidelsen, som blant annet innebærer en økning av sitteplasser fra 220 til 450 seter, vil koste minst 50 millioner kroner, og tidligst være en realitet om tre år.

LES SAKEN: Nordstrand kirke utvides

Men det krever altså at politikerne i Rådhuset bevilger pengene.

Trodde på politikerne

– Jeg er skuffet, veldig skuffet. Det er jo som på julaften. Nissen kommer, barna venter gaver, men han har ingenting i sekken, sier prost Tore Kopperud.

– Etter tretti års ventetid fikk vi endelig ja til utvidelsen. Etter så mye positivitet trodde jeg virkelig at politikerne ville stått sterkt og godt bak oss og bevilget pengene.
Jeg blir veldig overrasket dersom ingen partier tar opp denne saken på fritt grunnlag, og sørger for at de fem millionene kommer med i det endelig budsjettforslaget for neste år, sier han.

LES OGSÅ: Dette har de ventet på så lenge

Menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø er enig med prosten:

– Jeg er forbauset over at byråd Bård Folke Fredriksen (H) ikke fulgte opp etter alt det flotte han sa da han var på besøk. Men jeg regner med at løpet ikke er kjørt. I den fasen vi er nå er det Kirkelig fellesråd som «kjører» saken for oss. Vi bidrar og er orienterte om det som skjer, forteller hun.

Trolig en inkurie

I kirkelig fellesråd er leder Robert Wright også oppgitt over manglende bevilgninger:

– Jeg forstår ikke at velviljen byrådet viser for kirken, blir borte som dugg for solen når de skal lage budsjetter. For annet år på rad legges det opp til å kutte i vårt budsjett, sier han.

– Derfor håper jeg at dette er en inkurie i prosessen der byrådet står nå. Vi skal gjøre hva vi kan for å rette opp dette før det endelige budsjettet skal vedtas i desember, lover Wright, og har planen klar:

– Vi tar kontakt med samtlige bystyremedlemmer. Dessuten skal vi gå på deputasjon i Rådhuset. Dit tar vi med oss representanter fra Nordstrand menighet, sier han.

Har ikke svart

Det var 26. februar i år byråd Bård Folke Fredriksen kom til Nordstrand kirke og «forkynte» at han så bort i fra både bevaringsvedtaket fra 2004, og Byantikvaren og Plan- og bygningsetatens innsigelser til utvidelse av kirken.

– Vi kunne ikke vente lenger med denne avgjørelsen. Det er nå Nordstrands beboere trenger en større kirke, en kirke som er som et lokalt kulturhus, sa byråden.

Onsdag 10. mars behandlet byutviklingskomiteen utvidelsen i sitt møte. Vedtaket var enstemmig.

LES OGSÅ: Enstemmig ja til kirkeutvidelsen

– Det var all denne positiviteten jeg trodde og håpet lå til grunn også når pengene skulle bevilges, sier Tore Kopperud.

Verken byråd Bård Folke Fredriksen eller Tone Tellevik Dahl (Ap), som var fungerende leder av byutviklingskomiteen i mars, har svart på avisens forespørsel om en kommentar i sakens anledning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.