*Nettavisen* Nyheter.

Får karantene etter bytur

IKKE OPTIMAL OPPLADNING: Marcus Pedersen i aksjon mot Aalesund mandag kveld. To dager før var han på byen og drakk alkohol. Foto: FOTO: ALICE JOHANSEN

Vålerengas Marcus Pedersen får én kamps karantene av klubben etter en bytur to dager før kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

SINT: Martin Andresen var tidvis misfornøyd med dommerne under Aalesund-kampen. Han er ikke blid på Marcus Pedersen heller. Foto: FOTO: ALICE JOHANSEN

OSLO: Det var lørdag kveld Marcus Pedersen var ute på byen og drakk alkohol, snaue to døgn før Vålerengas viktige seriekamp mot Aalesund, som endte 0-0. Det faller ikke i god jord hos trener Martin Andresen.– Som leder for en prestasjonsgruppe som har jobbet hardt og målbevisst etter en veldig tøff periode for klubben, så er det vondt å se at en spiller setter seg selv foran lagkameratene sine og klubben ved å gå på byen og dermed får en langt fra optimal oppladning til kamp, uttaler Andresen på klubbens nettsider.

Marcus Pedersen er ilagt en kamps karantene og en bot av Vålerenga.

Les også: Krystad vil ha mer samhold i Klanen

Ikke flere spillere

Det gikk tirsdag rykter om at flere vålerengaspillere hadde vært med på samme bytur. Dette avviser klubben, etter å ha snakket med spillerne.

– Marcus har vært ærlig i prosessen og innrømmet overtrampet og beklaget seg på det sterkeste, og jeg forventer at resten av spillergruppa også snakket sant da de ble konfrontert med ryktene, sier Andersen.

Han understreker samtidig at klubben er opptatt av frihet under ansvar og ikke har noe i mot at spillerne er å se ute i Oslo før kamper, men at dette må skje innenfor gitte rammer, som Marcus Pedersen i dette tilfellet brøt.

Vinn billetter til Vålerenga - Manchester United her!

Legger seg flat

Maruc Pedersen selv legger seg flat etter byturen og beklager overfor klubben og fansen.

– Det er selvfølelig ikke riktig at jeg som profesjonell fotballspiller skal på byen og nyte alkohol så tett opp mot en kamp og jeg forstår at det må reageres på dette. Jeg beklager at jeg har skuffet treneren, lagkamerater, støtteapparat og supportere, sier Pedersen til vif-fotball.no.

Han forstår at lagkameratene føler han har sviktet dem, og fokuserer nå på å prestere på banen.

– Jeg aksepterer selvfølgelig både karantenen og boten og lover at jeg skal yte mitt alle ytterste både i trening og kamp i perioden jeg har igjen i Vålerenga, sier Pedersen.

U21-landslagsspilleren er på utlån til VIF fra nederlandske Vitesse, men skal etter planen returnere til Vitesse i sommer.

Les alle saker om Vålerenga Fotball her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.