*Nettavisen* Nyheter.

Får kritikk for politiets rusarbeid i Oslo vest

AVVISER KRITIKKEN: - Mitt ansvar er å drifte Majorstuen politistasjon mest mulig kostnadseffektivt, sier politisjef på Majorstuen, Arne Solberg. Arkivfoto: Alexander Synstad

Bydelsdirektørene på vestkanten mener politiet nedprioriterer forebygging av rus i bydelene.

MAJORSTUEN: I et brev sendt til Oslo politiråd, skriver fire bydelsdirektører i Oslo vest (Frogner, Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker) at de er bekymret for bemanningen ved forebyggende avsnitt på Majorstuen politistasjon. De ønsker å se at forebyggende arbeide mot rus prioriteres mer av politiet.

– Mitt ansvar er å drifte Majorstuen politistasjon mest mulig kostnadseffektivt, slik at de ressursene som blir tildelt seksjonen blir fordelt best mulig for å forebygge og bekjempe kriminalitet i Oslo Vest, sier politiinspektør, Arne Solberg.

Han legger til at det samtidig er viktig at de forholder seg til de økonomiske rammene som blir lagt, og som utgjør den bestillingen på politiservice som ønskes fra deres enhet.

Faretruende situasjon

Leder i norsk narkotikapolitiforening, Mette Rooth sier det er beklagelig at det ikke har vært tilstrekkelig med ressurser.

– Vi har dessverre vært underbemannet, og det er selvfølgelig et ønske om flere ressurser, sier Rooth.

Erfaringsmessig sier hun at bruken blant ungdommer fra 16 år og oppover, øker. Hun legger til at det er gjort skremmende mange beslag blant ungdommen.

– Det er selvfølgelig alltid et håp om bedring, men jeg ser på situasjonen som faretruende, sier Rooth.

Redd samarbeidet svekkes

Videre i brevet uttrykker bydelsdirektørene bekymring for at resultatet av den lave bemanningen på forebyggende enhet skal svekke samarbeidsrutiner mellom politi og bydel, og føre til økt ungdomsproblematikk.

«Med bakgrunn i dette ber vi om at Oslo politiråd setter fokus på dette, slik at det forebyggende arbeid ved Majorstuen politistasjon styrkes. Dette for å sikre et godt tverretatlig samarbeid til det beste for de unge i bydelene», skriver bydelsdirektørene.

Mer om ungdom og rus:

- Alkoholrus er en trend blant ungdomsskoleelever

Erkjenner alvorlig rusproblem blant ungdom i vest

– Jeg er så lei av champagne

Høyt forbruk av alkohol, hasj og røyk blant ungdom i Oslo vest

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.