RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får likevel ikke karakterer


F.v.: Julie Marie Dahl, Frøy Ingvild R. Strøm, Oda Løgran, Line Gaustad, Elias Drotninghaug og Christoffer Helmersen. Davæørende rektor Alf Hansen og lærer Trude Løsseth Odde. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
F.v.: Julie Marie Dahl, Frøy Ingvild R. Strøm, Oda Løgran, Line Gaustad, Elias Drotninghaug og Christoffer Helmersen. Davæørende rektor Alf Hansen og lærer Trude Løsseth Odde. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Oslo kommune har fått avslag på søknaden på et prøveprosjekt med karakterer i 7. klasse. Dermed ble det ikke karakterer på Kjelsås-elevene likevel.

KJELSÅS: Kjelsås var en av ti Oslo-skoler som hadde søkt om å få være med på ordningen. Kjelsås-elevene ville eventuelt ha fått karakterer i fagene matematikk og samfunnsfag.

LES OGSÅ: Nesten klare for karakterer

Bedre motivasjon

Målet med prosjektet var å se hvorvidt karakterer kunne påvirke elevenes motivasjon.

- Vi ser karakterer som et interessant område å prøve ut for å videreutvikle vår egen vurderingspraksis, sa daværende rektor Alf Hansen til Nordre Aker Budstikke i oktober, da det ble klart at Kjelsås søkte Utdanningsadministrasjonen (UDA) om å få være med i forsøket.

Også et flertall av foreldrene til neste års sjuende trinn ved Kjelsås ønsket å la barna bli vurdert med karakterer det siste året på barneskolen.

- Brudd med grunnleggende prinsipper

I avslaget til Oslo kommune, skriver Utdanningsdirektoratet prøveordningen vil bryte med grunnleggende prinsipper i grunnskolen.

- Mange av formålene som oppgis i søknaden fra Oslo kommune kan etter direktoratets vurdering opnnås innenfor dagens regelverk, og uten å innføre karakterer på barnetrinnet, skriver Utdanningsdirektoratet i sin begrunnelse.

Nordreakerbudstikke.no kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere