RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foto: Nils Skumsvoll
Foto: Nils Skumsvoll

Får mer beiteplass

Beiteområdet rundt Finnerud sportsstue utvides.

SØRKEDALEN: Rundt Finnerud sportsstue er det et verdifullt kulturlandskap. De siste årene har beitende hester tatt for seg av området. Nå skal beitemarken utvides, og kulturlandskapet kommer bedre til sin rett. Det melder Friluftsetaten.

På det eksisterende beiteområdet blir løv-vegetasjonen tynnet og en del lerketrær skal felles. Noen trær blir stående igjen for å gi ly for dyrene.

Mot vest utvides beiteområdet. Noen grove grantrær skal felles for å åpne kulturlandskapet, og en del av undervegetasjonen skal fjernes. Det gamle gjerdet er tatt ned og vil bli erstattet med et nytt.

Ifølge etaten er området rundt Finnerud har et stort biologisk mangfold. En del av området er klassifisert som særdeles verdifullt. I 2006 lanserte Friluftsetaten en rapport om naturen i Sørkedalen. Kun ved Finnerud fant man den sjeldne blomsten solblom.

Den beste måten å skjøtte slike områder på, er å la husdyr gjøre jobben, skriver Friluftsetaten på sine nettsider. Derfor tar de sikte å på å "ansette" storfe som skjøtelsarbeidere på Finnerud fra sommeren av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere