RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får miljøvaktmester


Helge Stoltenberg i Sagene Ap og Bettina Thorvik i Gamle Oslo Ap har samarbeidet for å få til miljøvaktmestertjenesten i kommunale boliger.
Helge Stoltenberg i Sagene Ap og Bettina Thorvik i Gamle Oslo Ap har samarbeidet for å få til miljøvaktmestertjenesten i kommunale boliger.
Et samarbeid mellom Sagene og Gamle Oslo Ap har nå resultert i flertall på Stortinget for å innføre miljøvaktmestre i alle kommunale boliger.

KAMPEN: Vi har jobbet lenge med dette, og det er en gladnyhet at det nå ser ut til at vi får miljøvaktmestre i de kommunale boligene, sier BU-medlem, Bettina Thorvik (Ap).

Sammen med Helge Stoltenberg (Ap) fra Sagene har hun det siste året brukt mye tid på å presse både egne partikollegaer og andre til å få til et vedtak rundt boforholdende i de kommunale boligene i Oslo.

Flest boliger i øst

Da Oslo Ap hadde årsmøte like før påske, fikk Thorvik og Stoltenberg holde sitt innlegg like etter at statsminister, Jens Stoltenberg ønsket velkommen.

Det gjorde tydeligvis inntrykk på statsministeren, som i sin oppsummering ga spesielt uttrykk for at bomiljøet i kommunale boliger i Oslo indre øst må prioriteres.

Det er jo veldig bra, og vi forventer jo nå at han tar tak i dette, sier Helge Stoltenberg.

Oslo indre øst er de bydelene med flest kommunale boliger, og Bydel Sagene topper statistikken med hele 25 prosent av totalen.

Østkantavisa har ved flere anledninger skrevet om de dårlige bomiljøene som preger mange av boligene, der blant annet kakerlakker, muggsopp, råte og sviktende sanitærforhold. Det er slike problemer Arbeiderpartiet nå håper kan utbedres.

Skal skape trygghet

Tanken er at man oppretter et team av miljøvaktmestre. De skal bidra med både fysisk og sosial støtte til beboerne, sier Thorvik, og får støtte av Stoltenberg.

Det er derfor det er viktig med et team. Vi vil ha folk som både kan slå i en spiker eller bytte en lyspære, i tillegg til sosionomer. Vi snakker jo her om mennesker med redusert boevne, sier han.

Etter Aps initiativ har saken om bomiljø i de kommunale boligene blitt en del av Hovedstadsmeldingen, som skal behandles i Stortinget.

Før påske behandlet kommunalkomiteen meldingen, og saken fikk der flertall med støtte fra SV, Ap, Sp og Venstre.

Dersom det blir bevilget penger under årets budsjettbehandling, kan hovedstadens kommunale boliger gå en lysere framtid i møte allerede fra nyttår av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere