RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Får millioner til fysioforskning

I fem år skal blant annet Hans & Olaf fysioterapi delta i et millionprosjekt for å bedre tilbudet til dem med muskel- og skjelettlidelser.

OSLO ØST: Det er Samhandlingsreformen som gjør at de lokale fysioterapeutene –som til daglig holder til i Torggata – får bli med på forskningsprosjektet, som er satt i stand av UiO, NTNU, Diakonhjemmet og Oslo Universitetssykehus.

Det er nemlig slik at Samhandlingsreformen legger opp til større oppgaver og ansvar for primærhelsetjenesten i tida framover. Dette forutsetter en kompetanse- og kunnskapsutvikling for å lykkes, og dermed har det blitt bevilget 32 millioner kroner til et forskningsprogram, kalt Fysioprim.

Programmet skal gå over hele fem år, og har altså som overordna mål å fremskaffe forskningsbasert kunnskap om fysioterapeutiske virkemidler for forebygging, behandling og rehabilitering innenfor muskelskjelettlidelser.

Programmet skal gjennomføres i samarbeid med til sammen femti private fysioterapier.

Allerede 22. mars inviteres det til et seminar om prosjektet.

 

Les mer på www.med.uio.no/helsam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere