Gå til sidens hovedinnhold

Får millionstøtte

Wyller MultiArena får 33 millioner kommunale kroner til utbygging. Det er gode nyheter for Artic Challenge og Tryvann vinterpark. Et gode for breddeidretten mener bystyremedlem Olaf Thommessen (V). Tryvann skisenter jubler.

TRYVANN/WYLLER: Totalt skal det investeres 100 millioner kroner i utviklingen av Wyller MultiArena. Før snøen faller neste år, skal anlegget stå ferdig. Det vil bety mye for The Arctic Challenge og alpinfolket i Oslo. I forrige ble det klart at det var flertall i bystyret for å bevilge 33 millioner kroner til prosjektet.

Bystyremedlem Olaf Thommessen (V) er svært glad for at flertallet og pengene er i boks. Han tror breddeidretten vil nyte godt av anlegget når det står ferdig.

Tryvann vil stå godt rustet til The Arctic Challenge og et VM-arrangement. Men det viktigste er at breddeidretten får bedre kår. I motsetning til Bislett stadion, blir dette et anlegg som mange kan bruke. Det blir muligheter for dem som driver med både snowboard, alpint og mountainbike. Et fantastisk tilbud til hele befolkningen, sier Thommessen.

Helårsidrett

Thommessen ser at millionstøtten vil gagne de kommersielle interessene. Men han mener det er langt viktigere at befolkningen og breddeidretten kan bruke anlegget.

Og da snakker vi om helårsidrett. Folk vegrer seg for å gå tur i deler av Nordmarka i frykt for at en mountainbiker kan komme fykende. Heisene skal også gå på sommeren, slik at mountainbikerne kan bruke anlegget. Det vil også redusere presset på andre områder. Å spare skogsområder for stor belastning er veldig viktig.

Verdens beste after ski

Thommessen tror ikke Wyller MultiArena kan konkurrere med de store vintersportsstedene i Europa.

Nei, men vi har noe som de ikke har. Vi har nærheten til byen. På arrangementer som The Arctic Challenge kan vi tilby verdens beste after ski, nemlig hele Oslo. Det kan ingen andre slå oss på.

Saken har opptatt Thommessen lenge.

Jeg har jobbet med saken siden jeg kom inn i bystyret. For oss er det en veldig viktig sak. Mange behov vil dekkes her.

Jubler for støtte

Daglig leder i Tryvann skipark, Anders Wassgren jubler for millionstøtten.

Det betyr et kjempeløft for snøidretten. Anlegget gir økt tilbud for trening og konkurranser i Oslo-området. Ikke minst er utbyggingen viktig for barn og unge som driver uorganisert idrett. Vi er svært glade for denne beslutningen. Den betyr en viktig og riktig utvikling for The Arctic Challenge og Tryvann vinterpark.

Vil starte i sommer

Wassgren håper byggingen av anlegget kan starte allerede i sommer. Et par formaliteter må på plass før byggingen kan starte.

Vi er avhengig av at Oslo kommune bidrar i prosessen. Blant annet må vi få byggetillatelse ganske raskt dersom vi skal starte byggingen i sommer. Vi har også bedt om å få en rammeavtale på plass, slik at vi kan få klarlagt hva vi kan bruke anlegget til de nærmeste årene. Vi skal løse mange langsiktige behov, sier Wassgren.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus