*Nettavisen* Nyheter.

Får nei til isolasjon

ISOLERE?: Manuel Aires er fortvilet over at Boligbygg ikke kan legge isolasjon i det iskalde gulvet. Foto: Vidar Bakken

Manuel Aires bor sammen med kone og to små barn i kommunal leilighet i første etasje på Hovseter, hvor kulden slår gjennom gulvet og gulvdekket sklir fra hverandre.

Klikk på bildet for å forstørre.

VARMEROM?: Trggve Bauge og Manuel Aires i det iskalde kjellerrommet som Boligbygg definerer som "varmerom".

Klikk på bildet for å forstørre.

I «VARMEROMMET»: Manuel Aires tar hånd om Spettmeisen som har forvillet seg inn i det kalde varmerommet. Foto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

SKLIR: Etter mange måneders klage lover Boligbygg å fikse det vandrende gulvet. Foto: Vidar Bakken

HOVSETER: – Det jeg ønsker meg mest av alt er å få isolert noen av gulvene. Det er så kaldt at barna ikke kan leke på gulvet, sier Aires, som har to barn på henholdsvis to og fem år.

Dette er ett av flere forhold som Aires har klaget på til Boligbygg for mange måneder siden.

Kulderom er varmerom

Boligbygg er et kommunalt foretak som drifter, forvalter og leier ut kommunale leiligheter i Oslo. Alle boliger er regulert etter markedsleie/gjengs leie.

– Vi betaler 12 000 kroner i måneden for 76 kvadratmeter og 385 kroner i måneden for varmtvann. I tillegg må vi ut med cirka 1500 kroner i måneden i strøm, mye på grunn av de kalde gulvene. Jeg håper at Boligbygg kan isolere noe av gulvene, sier Aires.

Spesielt kjøkkengulvet føles kaldt, selv om det denne dagen er 13 varmegrader ute.

Han får liten forståelse for dette standpunktet fra representanten fra Boligbygg som kommer på befaring. Det er som det er.

På spørsmål om det ikke kan gjøres noe med dette i og med at det er en kald kjeller under, svarer representanten fra Boligbygg at kjelleren regnes som varmerom i og med at det er boder der. Det har ingen betydning om kjelleren er oppvarmet eller ikke.

Noe blir rettet opp

Derimot får Aires medhold i at gulvet i stuen ikke er bra. Deler av en type tarkettgulv glir fra hverandre, alt etter som hvor man trår, slik at barna kan få fingrene i klem. Boligbyggs representant lover at dette vil bli rettet opp. Det blir også lovet at tre panelovner som er defekte skal byttes ut og det elektriske anlegget på badet skal rettes opp.

Trygve Bauge, som er kommet til, er talsmann for beboerne i de kommunale blokkene på Hovseter. Han kommer i hissig diskusjon med Boligbyggs representant på stedet og påstår at en rekke forhold som er rettet opp i en del leiligheter i den siste tiden kun blir gjort fordi Akersposten har satt lys på forholdene i blokkene. Dette blir på det sterkeste benektet.

Aires viser at under oppføring av kjøkkenbenk på det lille kjøkkenet ble hele hjørnedelen stengt av på grunn av konstruksjonen av benken. Dermed forsvant et hjørneområdet som kunne brukes til oppbevaring av kjøkkenutstyret.

Det blir forklart med at Boligbygg har valgt en billig løsning.

Spettmeis og kulde

Vi ble med Aires ned i «varmerommet» i kjelleren, som var usedvanlig kaldt. Det første vi møter er en forskremt spettmeis.

– Når det er fri tilgang for fugler gjennom ventilasjonen, så er det nok fritt fram for kulda også, sier Bauge.

Aires fanger fuglen med stor forsiktighet og slipper den ut gjennom vinduet.

– Det blir veldig kaldt til vinteren. Jeg vil søke Boligbygg om jeg kan få sette opp en panelovn her. Kanskje det hjelper litt mot kulden i gulvet, sier Aires.

Bauge er av den oppfatning at Boligbygg burde legge isolasjon når Aires betaler markedsleie for de 76 kvadratmeterne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag