RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frps Kjell Johansen (t.v.) og Roy Hammerø frykter at Bydel Gamle Oslo har for strenge regler for tildeling av sykehjemsplasser.
Frps Kjell Johansen (t.v.) og Roy Hammerø frykter at Bydel Gamle Oslo har for strenge regler for tildeling av sykehjemsplasser.

Får nei til sykehjemsplass

Over 40 prosent av søkerne fikk i fjor avslag på sykhjemsplasser i Bydel Gamle Oslo. Kritisk, mener Frp.

GAMLE OSLO: – Tallene viser at vi har minst dobbelt så høy avslagsprosent som de fleste andre bydeler og det er uakseptabelt, sier BU-representant i Gamle Oslo, Kjell Johansen (Frp).

Sammen med partikollega Roy Hammerø vil ha nå forfølge saken og kreve svar på hvorfor bydelen har et rekordstort avslag på sykehjemsplasser.

Nesten halvparten får nei

Så mye som 42 prosent av dem som søkte sykehjemsplass i bydelen i fjor fikk avslag på søknaden sin. Det mener Frp er alfor mye, og frykter nå at bydelen har urimelige strenge vurderinger for tildeling av sykehjemsplasser.

– Vi har over dobbelt så høyt tall for avslag som bydeler det er naturlig å sammenligne oss med, sier Hammerø og peker på at nabobydelene Grünerløkka og Alna til sammenlikning hadde henholdsvis 21 og 16 prosent avslag.

– Jeg synes det er merkelig, sier Hammerø, som allerede i februar etterlyste bedre rutiner for tildelingskriterier.

Hadde god økonomi

I rene tall betyr det at Bydel Gamle Oslo i fjor innvilget 53 søknader om langtidsopphold på sykehjem. Hele 38 søkere fikk nei.

Frp påpeker at bydelen i samme periode styrte mot et klart mindreforbruk.

– Vi hadde 12 millioner kroner i mindreforbruk i fjor, så det burde ikke være økonomiske grunner til dette. Vi var bekymret for dette allerede da vi behandlet budsjettet, men vi ble stående alene med å foreslå økte bevilgninger til sykehjemsplasser, sier Johansen, som frykter bydelen i for stor grad har benyttet seg av hjemmebaserte tjenester, som er langt billigere enn sykehjemsplasser, til eldre som har behov for omsorg.

– Vi mener det er en politisk plikt å følge opp denne saken. Vi har fryktet dette lenge, sier Johansen, som påpeker at det neppe er søking på feil grunnlag som er årsak til det høye avslagstallet.

– Folk søker ikke sykehjemsplass for moro skyld, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere