*Nettavisen* Nyheter.

Får ny informasjon om to uker

TILHØRERE: Både representanter fra Sloreåsen barnehage og frivillighetssentralen var på BU-møtet onsdag for å få høre lokalpolitikernes siste nytt om «flyttekabalen» de er en del av.Foto: Aina Moberg

Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand har fattet vedtak i diskusjonen rundt frivillighetssentralen og Hallagerbakken og Sloreåsen barnehager. Men siste ord er ikke sagt.

HOLMLIA: Etter en saklig halvtimes debatt på det utsatte BU-møtet 5. juni ble Arbeiderpartiets vedtak vedtatt med 9 stemmer (Ap og SV) mot 6 stemmer (Høyre, Venstre, Frp).

Bydelsutvalget (BU) ønsker at administrasjonen nå tar nytt initiativ i saken, og anmoder om at oppsigelsesbrevet til frivillighetssentralen stilles i bero før man går i nye forhandlinger.

BU mener Hallagerbakken fortsatt primært bør benyttes til barnehageformål, og at andre universalt utformete lokaler for frivillighetssentralen må vurderes. Den må også sikres en langsiktig leieavtale på samme vilkår som i dag.

I denne diskusjonen er det også en tredje aktør; den 31 år gamle Sloreåsen barnehage. Den skal totalrehabiliteres i høst, og i den perioden skal to av barnehagens avdelinger oppholde seg i Ravnåsveien 38, dvs. i samme bygg og med samme uteområde som frivillighetssentralen bruker i dag.

LES BAKGRUNNEN FOR FLYTTINGEN HER: En stor tragedie for oss å flytte

Sloreåsen barnehage ikke berørt

Det er en situasjon som kan skape praktiske problemer, i og med at det da må innføres en rekke sikkerhetskrav og eventuelt politiattester for brukerne av frivillighetssentralen om de fortsatt skal bli i bygget, ifølge fungerende bydelsdirektør Lillian Aakervik.

Foreldrene i Sloreåsen er nå engstelige for at det ikke blir noe av rehabiliteringen av deres barnehage, men har bydelsutvalget på sine side.

– BU forutsetter at rehabiliteringen av Sloreåsen barnehage starter til høsten, og at Sloreåsen ikke rykker bakover i køen, sier de i sitt vedtak.

Det er nettopp frykt for dette som er årsaken til at de borgerlige partiene stemte mot Arbeiderpartiet og SV.

– Men, vi er ikke villig til å sette Sloreåsen på spill, sier Guri Riksaasen (SV).

Bydelsdirektøren ble derfor spurt om det å stille frivillighetssentralens oppsigelse i bero, kan føre til utsettelse av rehabiliteringsstarten av Sloreåsen barnehage.

– Ja, svarte Aakervik, og la til at man har gjort en runde i bydelen for å se om det finnes andre lokaler for frivillighetssentralen enn Hallagerbakken. Det gjør det ikke.

– Jeg vil nå sende bydelsutvalgets vedtak til Omsorgsbygg som eier Hallagerbakken, Sloreåsen og Ravnåsveien 38 for å få deres vurdering, sier hun.

Det blir ny informasjon om saken på BU-møtet 20. juni.

LES OGSÅ: Her avlyser Shabahz Tariq BU-møtet

Villig til å flytte

I frivillighetssentralen er man fornøyde med endelig å bli tatt med på flyttediskusjonen.

– Situasjonen løses ved å ha blitt en politisk sak. Nå er den ryddig og i et riktig løp. Vi er i en god dialog med bydelsadministrasjonen, sier styreleder Arne Waag.

Han sier de flytter til Hallagerbakken om de får likeverdige lokaler, universalt utformet og tilpasset frivillighetssentralens brukergrupper.

– Men først og fremst er vi glade for at vår flytting ikke får konsekvenser for Sloreåsen, barnehage, sier han.

LES OGSÅ:

Søppelfri bydel er målet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag