RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ny turvei rett ved tomtegrensa


FOR NÆRE: Tom Einar Olsson fikk i forrige uke besøk av kommunen for å se hvor nære den nye stien skal gå.
FOR NÆRE: Tom Einar Olsson fikk i forrige uke besøk av kommunen for å se hvor nære den nye stien skal gå. Foto: FOTO: Anders Auberg
I Ragnfrids vei på Tveita er mange beboere skeptiske til den nye stien langs Alnaelva som legges rett ved eksisterende bebyggelse. I forrige uke haglet spørsmålene under befaringen til Bymiljøetaten.

TVEITA: – Det var en opplysende befaring, men det er tydelig at dette kommer til å bli dyrt. Det må bygges broer, trapper og virkelig gjøres en stor jobb fordi det er så bratt her, sier Tom Einar Olsson, styreleder i Luren borettslag. Han bor ikke rett ved stien, men har engasjert seg.

Del på Facebook

Den nye turveien skal gå fra Sigrid Undsethsvei, ned skråningen langs elva og til venstre ned i enda brattere terreng – rett forbi rekkehusbebyggelsen vist på bildet.

Muligheter for justeringer

– Det er ingen av beboerne som har meldt at de ønsker turvei, og vi skjønner ikke helt hvorfor de ikke isteden kan oppgradere den eksisterende stien litt lenger bort. Vi føler at dette blir for nære noen av husene, sier han.

På befaringen kom det likevel frem at det finnes muligheter for justeringer.

– Kommunen hadde en positiv holdning til det, men mente de ikke kunne gå lenger ned i terrenget fordi det er et verneverdig område, noe vi stiller oss spørrende til, sier Olsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere