*Nettavisen* Nyheter.

Får orden på parkeringen

SLIPPER GEBYR: Per Nordland ville ikke godta at den mangeårige parkeringsplassen på Utsikten plutselig var blitt et fortau. Nå har Bymiljøetaten snudd, frafaller gebyret og oppretter merkede og tidsbegrensede plasser. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Oppmerkede og tidsbegrensede parkeringsplasser kommer nå på Utsikten etter at Per Nordland protesterte på parkeringsgebyr.

UTSIKTEN: I slutten av mars fortalte Nordstrands Blad om Per Nordland og familien som har parkert på Utsikten i Kongsveien i generasjoner uten problemer. I mars fikk Per Nordland parkeringsgebyr fordi Bymiljøetaten mente han hadde parkert på et fortau.

Tre timer

Nå har etaten snudd og oppretter i stedet merkede parkeringsplasser på Utsikten.

– Bymiljøetaten har i samarbeid med politiet kommet frem til en løsning som sikrer fortsatt parkering på Utsikten, sier Anne Sofie Durkis i BYM.

Løsningen omfatter 14 oppmerkede p-plasser med maks parkeringstid tre timer. Dette er noen færre plasser enn tidligere.

– Samtidig sikres fremkommeligheten for fotgjengere og syklister på fortauet. Plassen er forventet å stå ferdig i løpet av noen uker, sier Anne Sofie Durkis.

Kan få tilbake penger

Da Nordstrands Blad sist skrev om saken hadde rundt 40 bilførere fått gebyr for å parkere på Utsikten. Nå kan det en mulighet til å få pengene tilbake.

GUIDE: Vil DU unngå parkeringsbot? Her parkerer du i Oslo

– De bilførere som mener at de har fått et urettmessig gebyr for å ha parkert på Utsikten, kan sende en klage til Bymiljøetaten, så blir klagen realitetsbehandlet, og bilfører får svar fra oss, sier Durkis.

Viktig parkering

Per Nordland fikk først avslag da han klaget på gebyret, men like etterpå ringte de fra etaten og sa at de likevel frafalt gebyret.

– Jeg hadde en veldig hyggelig opplevelse med trafikksjefen og det er hyggelig at de tar dette til etterretning. Det virker som de har tenkt klokt denne gangen. Det er viktig at det er parkering på Utsikten. Da kan man kjøre dit og gå seg en tur, og så slipper man å vasse i ekskrementer fra dem som noen ganger overnatter på plassen. Nå er det forhåpentlig mange andre som er frustrerte på platået her som kan få igjen pengene sine, sier Per Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag