*Nettavisen* Nyheter.

Får penger til filmprosjekt

Riverside får statlige midler til å lage film for å øke valgdelatkelsen blant unge og innvandrere. Her ved leder av bydelsutvalget, Hans Christian Lil

Ved forrige valg hadde Bydel Gamle Oslo en valgdeltakelse på under 50 prosent. Nå har de fått øremerka midler for øke deltakelse blant ungdom.

GAMLE OSLO: - Jeg er veldig fornøyd med det, sier BU-leder, Hans Christian Lillehagen og får støtte fra bydelsdirektør i Bydel Gamle Oslo, Lasse Østmark.

- Ja, det er klart vi er fornøyd med dette, sier han.

Fredag ble det klart at bydelen får 100 000 kroner av Kommunal- og regionaldepartementet til å øke valgdelatkelsen blant de yngste velgerne og innvandrere i bydelen. Pengene skal etter planen gå til et filmprosjekt i regi av ungdomsklubben Riverside.

- Vi søkte flere prosjekter, men det var tydelig at dette var noe de gikk for, sier Østmark.

Ved lokalvalget i 2007 lå valgdeltakelsen i bydelen på underkant av 50 prosent, og tradisjonelt er det ungdom og innvandrere som har vært lavest representert.

- Innvandrere og ungdom har lavere valgdeltakelse enn andre grupper i samfunnet. Jeg håper at tiltakene kan bidra til at blant andre flere ungdommer og nordmenn med innvandrerbakgrunn velger å bruke stemmeretten sin, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding.

Til sammen deler departementet ut 5 millioner kroner til prosjektet. Bydel Gamle Oslo er den eneste bydelen som blir tildelt midler, men flere andre organisasjoner på Oslos østkant blir tilgodesett. Blant annet Radio Latinamerika på Torshov, Stiftelsen Horisont i Hausmannsgate og Antirasistisk senter får midler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.