Gå til sidens hovedinnhold

Får privat filmvisning på Symra

Silje Langakers historie om hennes første kinobesøk rørte juryen i «Mitt beste kinominne».

LAMBERTSETER: Silje var seks år da hun skulle på kino for første gang med sin kjære mormor Eva Kristoffersen.

– Det må ha vært i 1992 og vi skulle på Symra, sier mormor som husker episoden godt. De hadde snakket lenge i forkant om at de ikke kunne snakke under filmen og at de måtte sitte pent.

– Jeg var så spent, mitt aller første kinobesøk, forteller Silje. Men da de ankom Symra viste det seg at de var de eneste som hadde kjøpt billetter til forestillingen - «Per Karlson Pusling».

– Jeg var redd de skulle avlyse så jeg begynte å tenke på en plan B. Silje hadde nok blitt fryktelig lei seg hvis vi ikke hadde fått sett filmen, sier Eva Kristoffersen. Men nei da, vakten bukket og slapp dem inn. Kiosken ble også åpnet og ingen av dem glemmer den gangen de fikk hele kinosalen for seg selv.

– Vi hadde jo snakket om at vi måtte være stille, men det trengte vi jo ikke nå. Vi kunne prate og le høyt, husker mormor og roser den hyggelige betjeningen på Symra.

Mange gode historier

Nordstrand Blad og Oslo kino lanserte konkurransen «Mitt beste kinominne» i mars i år. Vi etterlyste gode minner fra Symra og historiene har strømmet inn. Blant annet Ellen Dokk Holm som fortalte om en kinotur med faren sin. De skulle se Emil og faren lo så fælt at han falt av stolen. Og Rita Fabian som plutselig befant seg på benkeraden bak ungdomsidolene i The Pussycats som av uviss grunn hadde tatt turen til Symra. Alle historiene kan leses på www.noblad.no

Konkurranseslutt var 12. september og Oslo kino og Nordstrands Blad kåret Silje Langakers historie til vinneren. Premien blir en eksklusiv visning i en av Symras saler for vinneren med venner og bekjente med fritt valg av film.

Denne uken overrakte direktør for Oslo kino, Geir Bergkastet, diplom og blomster til den lykkelige vinner.

– Det er akkurat slike historier vi håper folk skal sitte igjen med fra Symra, også fremover, sier Bergkastet.

Lykkelig vinner

Nå gleder Silje Langaker og Eva Kristoffersen seg til å invitere venner på en privat filmvisning på Symra.

– Det er kjempekoselig premie, jeg gleder meg virkelig, sier Silje.

– Det var så koselig og uventet, sier Eva.

Denne uken settes setene inn på nye Symra kino. Kinoen gjenåpnes samtidig med det nye senteret, tirsdag den 12. oktober.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra