Gå til sidens hovedinnhold

Far siktet for å ha drept datteren på Ellingsrud

Det er barnets far som er siktet for å ha drept ei to år gammel jente på Ellingsrud fredag. Jentas mor og flere andre slektninger ligger på sykehus med skader.

ELLINGSRUD: Det opplyser politiet på en pressekonferanse lørdag formiddag.

Les også: Politiet mener far drepte datter (2) på Ellingsrud

Les også: Naboer rystet etter drap på toåring

Jentas far er afghaner og har ikke norsk statsborgerskap. Han er siktet for forsettlig drap.

– Siktede og barnets mor er registrert på samme adresse, sier Kari-Janne Lid, fungerende seksjonsleder for vold og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Vi er sikre på at siktede er gjerningsmannen. Vi har ingen opplysninger per nå som tilsier at det er flere gjerningsmenn, tilføyer hun.

Les også: Toåring drept – mann drapssiktet

Les også: Barn drept på Ellingsrud

Flere skadd

Toåringens mor og mormor er begge innlagt på sykehus. Begge er norske statsborgere med irakisk bakgrunn. De er ikke alvorlig skadd, opplyser Lid.

– Det er foretatt et innledende avhør med mormor, sier Lid.

Ifølge henne har det derimot ikke vært mulig av avhøre barnet mor.

I tillegg er en onkel innlagt. Han er alvorlig skadd, og en annen mann med relasjon til familien er lagt i kunstig koma, og er fortsatt ikke utenfor livsfare.

Siktede ble forsøkt avhørt natt til lørdag, men ønsket forsvarer til stede. Avhøret ble derfor ikke gjennomført, men det vil ifølge Lid bli gjort et nytt forsøk på å avhøre ham med forsvarer til stede i løpet av dagen lørdag.

Mannen har fått advokat Tor Kjærvik som forsvarer. Han opplyser til NTB at han er på vei for å snakke med sin klient.

Den siktede barnefaren hadde fått et utvisningsvedtak med frist for å komme seg ut av landet i februar i fjor, skriver Aftenposten.

Det vil bli foretatt obduksjon av barnet lørdag. Motivet for volden er foreløpig ikke avklart, og både avhør og tekniske undersøkelser på stedet gjenstår.

Masseslagsmål

Det var meldingen om et masseslagsmål utendørs i Dragonstien på Ellingsrud som først fikk politiet til å rykke ut fredag ettermiddag. Da politiet kom til stedet, ble den to år gammel jenta funnet drept på gata.

Åstedet ble av politiet blitt beskrevet som «svært kaotisk». Flere naboer ble også vitne til de grufulle hendelsene. Fredag kveld tente flere naboer lys og la ut blomster på åstedet mellom boligblokkene på Ellingsrud i Groruddalen.

Kriseteamet i Bydel Alna åpnet kjelleren i Ellingsrud kirke for publikum fredag kveld. Kirken vil også være åpen lørdag for dem som måtte ønske å komme dit for å snakke ut etter den tragiske hendelsen i nabolaget. (©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut