Får skjenke i bakgårder

Bystyret vedtok forrige onsdag at man får skjenke alkohol i bakgårder. Vedtaket ble fattet med stor motstand fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre.

OSLO ØST: Utgangspunktet for de nye skjenkereglene er røykeloven som trådde i kraft for snart to år siden. Røykeloven førte til en økning i uteserveringssteder, og det ble derfor behandlet en sak i bystyret om endring av åpningstider.

Stor debatt

Saken vakte som forventet stor debatt i bystyret, der budsjettpartnerne Kristelig Folkeparti og Høyre sto sammen mot servering i bakgårder. Begrunnelsen var frykten for bråk, noe som ble sterkt tilbakevist av de andre partiene.
Det finnes tiltak for bråk. Vi kan ikke la byen bli kjedeligere, fordi vi frykter bråk, det finnes organer som skal ta seg av eventuelt bråk, sa Venstres Ola Elvestuen fra talerstolen og fikk støtte fra SVs Knut Even Lindsjørn.
Byrådet skal stramme inn på reglene der barn leker, det åpner regelverket for, sa han og la dermed grunnlaget for at bakgårder i nærheten av boliger og lekeplasser skal bli ekstra skjermet.

Knapt flertall

Det endelig vedtaket ble gjort på bakgrunn av et endringsforslag fra Arbeiderpartiets Trond Jensrud, som ønsket å la bakgårdsserveringer få holde åpent til klokka 20. Sammen med Venstre, SV og RV fikk forslaget et knapt flertall og dermed kan bakgårder, som for eksempel serveringsstedet Asylet på Grønland holde åpent til klokka 20.
I tillegg ble det vedtatt en rekke endringer for servering for uteserveringssteder. Skjenkesteder i indre sentrum får holde åpent til klokka 03, mens steder utenfor bykjernen får holde åpent til klokka 01.
Til tross for et knapt flertall uttrykte venstresiden at de var fornøyd med vedtaket.
Det er fornuftig med et bredt skjenkeforlik, det er en generell utvikling mot en rausere by, så vi kan ikke være med på videre innstramminger, sa SVs Knut Even Lindsjørn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag