RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får skjenke til kl. 03.00


Den lokale baren Fru Burums på hjørnet Frognerveien og Skovveien får utvidete skjenektider. FOTO: JULIE MESSEL
Den lokale baren Fru Burums på hjørnet Frognerveien og Skovveien får utvidete skjenektider. FOTO: JULIE MESSEL
Mot Bydelsdirektørens anbefaling, gikk Frogners lokalpolitikere forrige uke inn for at utesteder i deler av bydelen får skjenke alkohol i ytter-ligere to timer.

FROGNER: BU gikk tirsdag forrige uke inn for å utvide åpningstider til skjenkesteder i deler av Bydel Frogner med to timer.

Utesteder som tidligere måtte stenge sjenking kl. 01.00, kan nå skjenke til kl. 03.00. (Se faktaboks).

Nattesøvn

Bydelsdirektør i Bydel Frogner Wenche Ørstavik er bekymret.

Administrasjonen anbefalte lokalpolitikerne i bydelsutvalget å opprettholde skjenketidene som i dag, til kl. 01.00, men BU ville det altså annerledes.

- Grunnlaget for at vi ikke ønsket å utvide skjenketidene er fordi vi mener at beboerne i Bydel Frogner skal få skjermet sin nattesøvn. Dette mener vi fordi vi er opptatt av helsen til Bydelens beboere og forholder oss til kommunehelseloven, sier hun til Lokalavisen Frogner.

Under BU-møtet tirsdag gjorde hun det klart overfor politikerne at Frognerbeboere tar kontakt med bydelsadministrasjonen og fortviler nettopp på bakgrunn av innvendig støy, samt bråk og spetakkel i gatene nattestid, knyttet til lange åpningstider.

Sosiale arenaer

Sammen med Arbeiderpartiets tre medlemmer var Svs Erna Kahlbom, eneste lokalpolitiker som gikk inn for fortsatt skjenking til kl. 01.00.

- Jeg er svært skuffet over dette vedtaket, sier hun til Lokalavisen Frogner.

Høyre, Frp og Venstre utgjør flertallet i bydelsutvalget, og fikk klubbet gjennom det utvidete sjenke- vedtaket.

Høyre skriver i sitt forslag til vedtak: « Bydel Frogner er en sentrumsnær bydel med høy befolkningstetthet, et stort antall arbeidsplasser og en rekke severdigheter. Det vil derfor være et naturlig tiltak å kunne utvikle sosiale arenaer i bydelen, der folk kan komme sammen til glede og hygge for hverandre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere