RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får statlig begravelse


Wenche Foss døde mandag morgen.
Wenche Foss døde mandag morgen. Foto: ARKIVFOTO
Wenche Foss får statlig begravelse.

OSLO: – Wenche Foss spredte glede i et helt folk. Med Wenche Foss er en av våre kjæreste skuespillere gjennom mer enn seksti år gått bort. Fra hun debuterte i 1935 og til lenge etter at hun ble pensjonist i 1987, spredte hun glede i et helt folk, sier statsminister Jens Stoltenberg.

LES OGSÅ: – Selv om Wenches død er ventet, er det like vondt

Wenche Foss døde etter lenger tids sykdom mandag morgen. Etter at filmdivaens bortgang ble kjent har det strømmet på med kondolanser og minneord i norske medier, og Regjeringen ønsker nå å hedre Wenche Foss’ minne ved at gravferden skal skje på statens bekostning.

Stoltenberg påpeker at Wenche Foss var langt mer enn bare en populær skuespiller og fremhever hennes sosiale engasjement.

– Wenche Foss spente vidt som skuespiller, fra det klassiske til det folkelige. Hennes entusiasme og glødende engasjement var vi aldri i tvil om. Ved siden av sitt mangfoldige skuespillerliv var hun også en tydelig stemme i offentligheten. Blant annet bidro hun til økt åpenhet om sin utviklingshemmede sønn, sier statsministeren.

Wenche Foss døde i Oslo 28. mars, i en alder av 93 år.

SEND DIN SISTE HILSEN TIL HELE NORGES FILMDIVA WENCHE FOSS HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere