Gå til sidens hovedinnhold

Får ti ekstra sykehjemsplasser i Bydel Nordstrand

Eldrerådets forslag om å øke antall sykehjemsplasser fikk et klart ja da lokalpolitikerne vedtok neste års budsjett for Bydel Nordstrand.

NORDSTRAND: Det betyr at bydelen nå får ti sykehjemsplasser mer i 2012 enn opprinnelig foreslått.

Da byrådet nylig ga bydelen ti millioner kroner ekstra for neste år, etter å ha satt ned prisene på Oslos sykehjemsplasser, foreslo bydelsdirektøren å brukte 3,3 millioner til å øke antall sykehjemsplasser for Nordstrands beboere fra 505 til 512.

Stor enighet

Dette var bydelsutvalget godt fornøyd med, men eldrerådet ønsket å øke antallet ytterligere.

– På vegne av de ikke-sosialistiske partiene har vi derfor et omforent forslag, sa Hege Astrup Sannum, Høyres gruppeleder, under budsjettforhandlingen torsdag.

– Vi er enige med eldrerådet i at planlagt kjøp av sykehjemsplasser i større grad må gjenspeile faktisk forbruk. Vi foreslår derfor å øke antall plasser ytterligere, fra 512 til 515, sa hun.

Økningen betyr en merutgift på 1,7 millioner kroner. Beløpet tas fra bydelens «sparepenger».

Ap og SV ga sin umiddelbare tilslutning til forslaget.

Klart nei

Tilslutning var det imidlertid ikke da KrFs Frode Woldsund foreslo å øke beløpet for frivillighetsmidlene med ytterligere 100.000 kroner.

– Dette er et lite beløp for bydelen, men vil være et stort tilskudd for de enkelte gruppene, sa Woldsund.

Ulf Stigen (Frp) mener man på sikt bør øke beløpet til frivillige organisasjoner.

– En utrolig viktig post. Vi bør ha en ny strategi på dette for 2013, kanskje Nordstrand kan bli «frivillighetsbydelen» slik Østensjø er «kulturbydelen», sa Stigen.

KrF s forslag fikk bare Woldsunds egen stemme, og blir derved stående med 400.000 kroner i 2012. Opprinnelig var det satt av 300.000 til frivillig arbeid, men også her brukte bydelsdirektøren penger fra «byrådets gavepakke» og plusset på 100.000 kroner.

Etter Astrup Sannum og Woldsund innspill, ble neste års budsjett enstemmig vedtatt.

Bydelsutvalget møtes igjen torsdag 7. februar 2012.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk