*Nettavisen* Nyheter.

Får tre nye fastleger

I Søndre Nordstrand er det gjort en spørreundersøkelse om helse. Full oversikt over svarene har enda ikke kommet, men bydelsoverlegen Marit Rognerud (bildet) kan fortelle at bydelens helstilbud skal bedres ved at det nå utlyses tre nye stillinger for fastleger. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Tre nye fastlegestillinger skal bedre helsetilbudet til beboerne på Søndre Nordstrand.

Søndre Nordstrand: Før jul fikk 2000 beboere på Søndre Nordstrand et spørreskjema i posten hvor det ble stilt en del helserelaterte spørsmål.

LES SAKEN: Klart for ny, stor helseundersøkelse

– Tanken med undersøkelsen er å få et bilde av helsetilstanden i bydelen, og for å få signaler om hvor man bør sette inn ressurser, sa bydelsoverlege Marit Rognerud på slutten av fjoråret.

Nå har svarene kommet inn og er til behandling for å resultere i en rapport.

– Svarene har kommet inn, og jeg har sett noen foreløpige resultater. Men rapportene er ennå ikke ferdige, sier bydelsoverlegen som vil komme tilbake med resultatene.

Men på et område har man allerede fått til noe.

– Bydelen har fått tillatelse til å opprette tre nye fastlegehjemler for å bedre befolkningens tilgang til fastlege, sier hun.

– Disse vil bli utlyst om kort tid.

Allerede før spørreundersøkelsen var bydelsoverlegen klar over at det er behov for flere fastleger i bydelen, og nå blir altså det forholdet rettet på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag