RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får undervarme og nytt gress


TRIKSER: Abdullah Alsabeehg (Ap) har hatt en finger med i spillet for å få oppgradert kunstgressbanen.
TRIKSER: Abdullah Alsabeehg (Ap) har hatt en finger med i spillet for å få oppgradert kunstgressbanen. Foto: Foto: Aina Moberg
Det jubles i Holmlia Sportsklubb. Nå skal den slitte kunstgressbanen endelig oppgraderes.

HOLMLIA: – Dette er en veldig god nyhet for oss. Denne rehabiliteringen er nødvendig. Jeg er glad det gikk vår vei, sier Ove Bevolden, daglig leder i Holmlia Sportsklubb.

Det han sikter til er at klubbens bane i utgangspunktet ikke var blant de prioriterte i byrådets budsjettforslag for rehabilitering av tre kunstgressbaner i Oslo neste år.

Fotballkretsens liste

Arbeiderpartiet ville det imidlertid annerledes da saken nylig ble behandlet i bystyrets samferdsels- og miljøkomité.

– Byrådets forslag var at Bjørndal, Grefsen og Voldsløkka skulle ligge først i køen. Dette er ikke i tråd med prioriteringen fra Oslo Fotballkrets. Der står kunstgressbanene på Kringsjå (Lyn), Holmlia og Nordstrand øverst på listen, sier partiets fraksjonsleder i samferdsel- og miljøkomiteen, Abdullah Alsabeehg.

Og slik blir det. Alsabeehg sørget for at Arbeiderpartiet fikk erstattet byrådets ønskeliste med fotballkretsens.

– Sammen med SV og Fremskrittspartiet fikk vi i komiteen flertall for vårt forslag. Det har ikke vært bare enkelt å få til en annen prioritering enn den Høyre, Venstre og KrF hadde, men jeg er glad vi kom i mål, og at rehabiliteringen skal gjennomføres der behovet er størst, sier han.

Vil ha undervarme

Det er nå ti år siden Holmlia kunstgressbane ble anlagt, og den er så langt ikke blitt oppgradert.

– Så det er på tide. Fotballbanen betyr veldig mye for barn og unge i Bydel Søndre Nordstrand. Jeg har to brødre som spiller fotball her. Jeg tror mine brødre og mange flere nå er veldig glade for konklusjonen fra Oslo bystyre, sier Abdullah Alsabeehg.

Han sier at det i følge Oslo fotballkrets er avsatt 7. 5 millioner kroner til rehabiliteringen. Det er snakk om blant annet en ny gressflate og undervarme.

– Det er viktig å sikre fotball som helårsidrett. Arbeiderpartiet ønsker derfor å installere undervarme til Holmlia-banen gjennom at kommunen, staten og idretten spleiser på investeringen, sier Abdullah Alsabeehg.

Stor slitasje

Det er i dag rundt 700 barn, unge og voksne som spiller fotball i Holmlia Sportsklubb. Klubben har blant annet et lag i 4. divisjon, og i høst rykket juniorene opp i interkrets.

LES OGSÅ: Holmlias juniorer klare for interkrets

– De kan glede seg til langt bedre spilleforhold neste år. De to siste årene har vi ofte fått klager og kommentarer fra motstandernes lag på forholdene på kunstgressbanen vår, sier Bevolden.

Banen er for øvrig ikke bare i bruk til klubbens egne spillere.

– Banen ligger midt mellom Lusetjern og Holmlia skoler. Elevene herfra bruker kunstgresset daglig. Det gir ekstra slitasje, sier Ove Bevolden.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere