RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får vite alle "hemmelighetene"


Abdullah Javed diskuter er mange temaer med sin mentor Tone Granholt-Henriksen. Mentor og elev lærer mye av hverandre.
Abdullah Javed diskuter er mange temaer med sin mentor Tone Granholt-Henriksen. Mentor og elev lærer mye av hverandre.
Abdullah Javed (16) har fått komme på innsiden av Nordstrands Blad. Der fikk han seg noen overraskelser, i følge ham selv.

BRYN: Abdullah fra Bøler går første året på "Gründerlinja" på Ulsrud videregående. Som del av opplæringen på gründerlinja har hver elev en mentor i næringslivet.

For Abdullah befinner mentoren seg i Nordstrands Blad, og i dag er han her for sjette gang.

I næringslivet får vi en mentor å hospitere hos, som er knyttet til en bedrift en selv interesserer seg for. Jeg hadde et ønske om å få hospitere hos en avis, og til slutt havnet jeg hos Nordstrands Blad, forteller Abdullah.

Godt kjent

Sammen med mentor Tone Granholt-Henriksen har Abdullah gått igjennom temaer som arbeidsmiljø, helse-miljø-sikkerhet (HMS), salg og bærekraftig utvikling. 16-åringen har rukket å bli godt kjent med bedriften.

Jeg visste ikke så mye om avisa før, kun det at vi fikk den i posten og jeg ikke gadd å lese den. Men nå som jeg har vært en del av Nordstrands Blad på innsiden venter jeg alltid på å få avisa hjemme. Det er moro å lese en avis du har litt peiling på og gjenkjenne navn i tillegg. Det blir en helt annen følelse enn å lese en artikkel av en ukjent person, sier Abdullah.

Fortsatt står emner som økonomi, bedriftsetablering og sysselsetting på timeplanen. Arbeidet skal munne ut i en presentasjon av bedriften, der Abdullah skal analysere alle aspekter ved Nordstrands Blad, og Lokalavisene Oslo AS, som Nordstrands Blad er en del av. Dette skjer i mai.

Lærer mye

16-åringen mener selv at lokalavisen er noe annet enn han trodde.

Jeg valgte å tro at Nordstrands Blad var en liten bedrift som ikke fungerte så bra. Men da jeg kom inn i miljøet her fant jeg ut at dette ikke stemte i det hele tatt. Her fant jeg utrolig flinke skribenter, fotografer, selgere og ikke minst journalister, sier han.

Hvordan er det å ha en mentor i næringslivet?

Det er utrolig nyttig. Du får den erfaringen få andre i denne alderen har. Du får vite så mye som kan hjelpe deg i framtiden. Det beste er at det er din egen framtid du får info om hos mentoren. Og du får allerede en smakebit av kanskje din neste arbeidsplass, eller i alle fall en ganske lignende en, sier Abdullah.

Den unge gründeren er nysgjerrig på hva framtiden bringer.

Først og fremst vil jeg fullføre videregående og deretter ta en utdanning innenfor journalistikk. Og etter det må jeg nok finne meg en jobb. Kanskje Nordstrands Blad har noe å tilby?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere