*Nettavisen* Nyheter.

Faren er ikke over for Bydel Nordstrand

Bydelsdirektør Per Johannessen sier utgangspunktet for neste års budsjett er bedre enn på lenge, men sier det må reageres tidlig og hardt hvis det viser seg å ikke gå i 2010 heller. Foto: Øystein Dahl Johansen

Én tredjedel av representantene i BU stilte da bydelsdirektøren la fram rammene for neste års budsjett.

NORDSTRAND: – Vi har ikke hatt et så godt utgangspunkt på lenge. Bare for to år siden sto vi 45 millioner kroner i minus, sier bydelsdirektør Per Johannessen om utgangspunktet for bydelens budsjett for 2010.

I forrige uke møtte bare fem av BU-representantene opp da økonomisjef Inge Olav Solli og bydelsdirektør Per Johannessen la fram rammene for neste års budsjett. Møtet var frivillig, men legger grunnlaget for BUs behandling av budsjettet utover høsten.

Økonomisk dugnad

Bydel Nordstrand får en budsjettramme i 2010 på 862 millioner kroner på bakgrunn av byrådets budsjettforslag. Det innebærer at bydelen får cirka 1,8 millioner kroner mindre å rutte med enn i år. Bydelen mener de trenger 865 millioner kroner for å opprettholde aktiviteten på samme nivå til neste år.

– Den tiden vi har hatt merforbruk skal vi være ferdig med, likevel må vi ha en felles dugnad for å komme i mål, sier BU-leder Sigbjørn Odden (H) til Nordstrands Blad. Utgangspunktet for budsjettet for neste år gir derfor mulighet til å opprettholde aktiviteten på noenlunde samme nivå, men det gir ingen mulighet for nysatsinger.

– Det er rom for noen mindre justeringer, men det blir samme kurs til neste år, sa Sigbjørn Odden.

I 2009 ligger Bydel Nordstrand an til et merforbruk på 9,1 millioner kroner. Barnevern, sykehjemsplasser og merforbruk på hjemmesykepleien er de tyngste årsaken til merforbruket.

Samtidig understreker Bydelsdirektøren og økonomisjefen viktigheten av de innstrammingene som ble vedtatt før sommeren. Uten dem ville situasjonen vært mye verre.

Nå håper bydelsdirektøren at BU forstår alvoret i situasjonen og legger opp til en fornuftig budsjettprosess.

– Jeg håper BU kan legge opp til et budsjett som er mindre risikofylt enn tidligere, sier Per Johannessen til Nordstrands Blad.

Varsler tidlige kutt

Selv om økonomisituasjonen til Bydel Nordstrand er på bedringens vei, vil ikke Bydelsdirektøren utelukke kutt i tjenester til neste år.

– Vi er på rett vei, det viser prognosen, men hvis vi ser at dette ikke går i 2010, så må vi gjøre noe tidlig. Og da må det gjøres noe som merkes mer enn det vi har gjort til nå, sier Per Johannessen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.