Gå til sidens hovedinnhold

Fårete fulltreffer

Vinen som nærmest breker etter et fett lam.

Lammesesongen er ikke direkte mager, men desto mer smakfull.

Vinmatch

Her får vi i tillegg en flott, velsmakende fettkappe på lammeryggen. Dermed blir mye fett og mye smak to viktige kriterier når vi skal finne den gode vinmatchen.

Tanniner og god friskhet er helt nødvendig for å få renset opp i munnhulen etter lammecarreen. Mulighetene er som vanlig mange.

Og det utvider horisonten vår at mange tanninrike rødviner, som ellers oppleves som trange og utilgjengelige, her vil åpne seg og vise seg fra en langt mer behagelig side.

Det som skjer, er at fettet i matretten «pakker inn» den tørre strukturen i vinen.

Nord-Spania

Blant alle de gode valgene har jeg lyst til å slå et slag for et mindre kjent område i nordvestre Spania. Bierzo har i de siste årene seilt opp som en veldig spennende region med sin Mencia-drue.

59038 Peréz Caramés Valdaiga Bierzo 2007, Peréz Caramés, Bierzo, Spania. Kr 119,90 (BU) er et godt eksempel på både druen og regionen, samtidig må vinen være et av de beste kjøpene på Vinmonopolet denne høsten.

Så selv om den er i bestillingslisten, er det bare å gå for denne. Med polets bestillingssystem er flaskene sjelden mer enn tre dager unna.

Sjelden kost

Her får du tett og frisk bærfrukt med flott syrlighet. Vinen har et ganske fast tanninbitt, som imidlertid roer seg fort – slik at fruktigheten og saftigheten kommer fram i avslutningen.

Sammen med maten er denne vinen langt mer tilgjengelig enn den ville vært alene. Den spiller opp til lammet, samtidig som den renser munnhulen etter det fete angrepet.

Så mye vin til denne prisen er sjelden kost. Vi kan glede oss litt ekstra til høstens lammemiddager!

Legg merke til at vinen er økologisk dyrket og fremstilt med minimal bruk av svovel.

Derfor skal du ikke lagre den lyst eller i romtemperatur særlig lenge, da vil den fort miste frukt og friskhet.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21