RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dataklubben på Frogner/Skillebekk seniorsenter tar grep om teknologien.
Dataklubben på Frogner/Skillebekk seniorsenter tar grep om teknologien.

Farfar på Facebook

Om du tror at Facebook og Twitter er kun for de unge, må du tro igjen! Dataklubben på Frogner/Skillebekk seniorsenter tar grep om teknologien.

FROGNER: – Jeg bruker internett til e-post og youtube, og jeg er på Facebook, men vil gjerne lære mer om det, sier Aase Poppe, da hun får spørsmål fra dataklubbens styreleder, Christiane Ramm, om hva hun bruker nettet til.

Vi er på åpnet møte hos dataklubben på Frogner/Skillebekk seniorsenter, og rommet er fyllt av mer eller mindre kyndige nettbrukere, som er ivrig på å lære mer. De fleste eldre som e r tilstedet er allerede medlem av dataklubben, men har fremdeles en del de vil vite mer om. Det er det forståelse for. Facebook kan være forvirrende for selv en ivirg bruker som Lokalavisens utsendte.

Isolert

Det er Berit Liband fra Seniornett som underviser dette åpne møte, og hun er klar i sin tale på at dette gagner de eldre enormt.

– Tenk så mange som sitter hjemme helt isolert, kanskje med både barn og barnebarn i utlandet. Lærer de seg å bruke nettet åpner dette en helt ny verden, sier Liband.

Under dette møtet er det nettsteder som Facebook, Twitter, Skype og Youtube som står på dagsorden. Berit går igjennom hvordan du lager din egen profil på Facebook, og hvordan du bruker den. Alle i rommet følger nøye med, og kommer med spørsmål etterhvert.

Skype

– Jeg synes det er utrolig flott å kunne bruke skype for å snakke med familie i utlandet. Jeg har blant annet en datterdatter i London, som jeg snakker ganske mye med, og det er utrolig koselig, sier nettbruker Ase Poppe.

Hun entret nettet for cirka et år siden, og som mange andre var det utfordrende å komme igang. Uten hjelp fra familie, var det en lettelse for Poppe å kunne få hjelp på seniorsenteret.

– Det er et veldig flott tilbud og de er utrolig flinke til å gå igjennom alt veldig nøye. Den teknologiske verden vi lever i nå er fantastisk, men da må du også vite hvordan å bruke det, sier Poppe.

Nettbank

Aase er fremdeles ikke helt klar for nettbank, og føler det er vanskelig på grunn av alle passordene som kreves hver gang man skal logge seg på. Dette tar også seniornett grep om.

– Vårt neste møte holdes torsdag 5.november, og da handler hele undervisningen om nettbank. Vi får besøk av en fra DNB-NOR som skal hjelpe til. Den dagen kan også alle ta med sin egen PC, vi stiller med flere veiledere, slik at alle kan få personlig oppfølging, sier Berit Liband.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere