RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glade elever med fokus på fred: 7. klassingene ved Lilleaker skole med klassevinner Hanna og skolevinner Amund i front.
Glade elever med fokus på fred: 7. klassingene ved Lilleaker skole med klassevinner Hanna og skolevinner Amund i front. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

Fargelegger for fred

– Jeg er stolt og glad nå. Jeg synes dette er et flott prosjekt som det er spennende å være en del av, sier Amund (12). Tegningen hans gikk helt til topps.

LILLEAKER: Lions Clubs International arrangerer i samarbeid med FN hvert år en internasjonal tegnekonkurranse for barn over hele verden som er over 11 år, men under 14 år. Temaet for årets konkurranse er «Children Know Peace», som er oversatt til «Barn vet hva fred er».

– Alle barneskolene i bydelen

– Vi er svært glad for å ha fått med oss alle barneskolene i Bydel Ullern, som har bestemt seg for å delta med sine 7. klasser i årets konkurranse. Til sammen er det ni 7. klasser fra henholdsvis Montessori, Lysejordet, Lilleaker og Bestum som deltar, sier Tore Svalastog i Lilleaker Lions.

Fredag var det 7. klassingene ved Lilleaker skoles tur til å få «den endelig dommen». Elevene satt spente i samlingssalen sammen med blant andre kontaktlærer Silje Næss og assisterende rektor Brit Boye Pedersen. Sistnevnte benyttet anledningen til å skryte av barnas innsats med tegningene og trakk frem skolens gode samarbeid med Lilleaker Lions. Så var det president i Lilleaker Lions Jan Terjesens og Tore Svalastogs tur.

– Jeg synes det er riktig å starte med å takke lærerne og ledelsen ved Lilleaker skole for entusiasmen rundt denne konkurransen. Jeg må si jeg ble imponert av å sitte i juryen og å se alle disse flotte og gjennomtenkte tegningene.

Jeg vil understreke at det viktigste med dette prosjektet er ikke konkurransen, men hvorfor dere laget tegningene og det at dere har vært sammen om et viktig budskap. Nå er det slik at vi likevel, i dag, skal velge ut noen tegninger som skal utstilles på CC Vest, en klassevinner og en skolevinner. Dette arbeidet og denne utvelgelsen har virkelig vært vanskelig, understrekte Svalastog.

– Budskapet er viktig!

Tegningene ble bedømt etter orginalitet, kunstnerisk kvalitet og forståelse av temaet. Helt til topps gikk, etter at samtlige av elevene hadde kommet frem på scenen og mottatt hver sitt diplom, 12-åringene Amund og Hanna. Hanna ble klassevinner, mens Amund ble skole-vinner og er dermed med videre.

– Jeg har brukt ganske lang tid på tegningen og jeg er fornøyd med den. Den ble liksom til etter hvert. Når det gjelder hvordan det kommer til å gå videre i konkurransen har jeg ikke tenkt på det ennå, akkurat nå er jeg bare glad, sier Amund.

– Det jeg tenkte da jeg tegnet var at verden ville blitt et annerledes sted hvis alle var venner, uansett hudfarge og hvor de kom fra, sier klassevinner Hanna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere