Fargerik Hamrock

Magnus Torfoss Skåre og resten av medlemmene i rockebandet SocketS leverte varene under vårens Hamrock.

Magnus Torfoss Skåre og resten av medlemmene i rockebandet SocketS leverte varene under vårens Hamrock.

Et hundretalls ungdommer møttes på Hammersborg Fritidsklubb i Akersveien for å overvære tenåringenes egen Qvart-festival.

Bassist Ingeborg Walseth (v), vokalist og gitarist Magnus Torfoss Skåre, gitarist Ask Vatn Strøm og trommeslager Daniel Lund var storføyd etter fremføringen på Hamrock.

Funk, rock, rapp og metall var det som fylte lokalene til Norges eldste fritidsklubb på lørdag. Under vårens Hamrock har arrangørene hatt et stort utvalg av unge håpefulle å velge mellom.

- Her kan man høre alt fra klassisk musikk til heavy metall. Vi prøver å snike inn alle sjangere som ungdommen liker, forteller Sigurd Jovik Bræin (17) fra St. Hanshaugen.

Rock allround

Til daglig er Sigurd i likhet med sine musikkamerater Eilert Hassedal (17) og Hans Marius Indal (17), en av mange som bruker Hammerborg Fridtidsklubb som øvingslokale. Men på lørdag gikk de tre unge musikerne og arrangørene i skytteltrafikk mellom scenen i kjelleren, klubbkafeen i første og scenen i andre etasje.

- Her er det veldig mange dyktige musikere som spiller. Rockegruppa Another Day fra Kjelsås er kanskje det største trekkplasteret under vårens Hamrock. Men den klassiske artisten Vasa som synger med rytmer fra rappartisten Vincet Vie sin beatbox er også verdt å få med seg, forteller Sigurd.

Rockerus

Hamrock er et rusfritt alternativ for ungdom, og som klubbleder Gunnar Toft mener forhindrer en del ungdommer i å vanke nede i sentrum på kveldstid. Medlemmene i Rockebandet SocketS var blant dem som forhindret dette.

Selv om de fire femtenåringene Daniel Lund, Ask Vatn Strøm, Magnus Torfoss Skåre og Ingeborg Walseth fra Ila skole kun har spilt sammen i knappe fire måneder, leverte de varene til gangs i kjelleren på Hammersborg.

Under fremføringen av de egenkomponerte låtene Walking dead og Black Jack, viste de unge musikerne et vokalt og instrumentalt samspill av høy klasse og som fikk publikummet til å hyle og hoppe av begeistring.

- Dette var veldig kult, forteller vokalist og gitarist i SocketS, Magnus Torfoss Skåre. Resten av bandmedlemmene nikker seg enig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag