RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fargerik idrettsfest

Både sola og deltakerne sto på for fullt da Tamilsk barn og ungdom idrettsklubb møttes til idrettsstevne for 14. gang.

Stovner: 200 sporty barn og tilskuere i hopetall var samlet til idrettsfest på Stovnerbanen lørdag før sommerferien. Tamilsk barn og ungdom idrettsklubb arrangerte for 14. gang sitt stevne på Stovnerbanen, og både interesse og innsats var på topp.
Det er viktig at barna aktiveres i idrett, i stedet for at de velger andre gale retninger. Disse barna er veldig aktive i ulike arrangementer, sier leder Ananth Fathananthan i Tamilsk barn og ungdom idrettsklubb. Han forteller at over 400 barn og unge i forkant av stevnet møttes i semifinaler for å kjempe om å delta i lørdagens finaler. Dette er et stort mål for mange, og deltakerne trener mye for å kunne hevde seg best mulig i kamp om de store pokalene på Stovnerbanen.
Dette er absolutt bra for helsen også, smiler Fathananthan.
Blant de 200 deltakerne var gutter og jenter i alderen 6 til 16 år. Det ble derfor gjennomført et stort antall øvelser. På Stovnerbanen gikk det slag i slag med løp på 30 meter, 50 meter, 60 meter og 100 meter. Også stafettene samlet mange deltakere.
I tillegg har vi tautrekkingskonkurranse, men dette er mest for moro, opplyser Ananth Fathananthan.

Hedersgjester

Klubblederen var også stolt over å ha to hedersgjester med på årets stevne på Stovner. Både BU-leder Tore Ludt (SV) og nestleder Eva Semmerud (AP) fulgte spent med på lekene fra sidelinja. De har begge tidligere fulgt idrettsstevnet "fra utsiden av gjerdet", men gledet seg stort over å få være med inne på banen.
Dette er kjempeflott, strålende! sier Tore Ludt. Han karakteriserer idrettsstevnet som noe liknende et tamilsk svar på 17. mai.
Dette er et ekte familiearrangement, der både foreldre og barn er med, sier han.
Alle stiller opp. Jeg er virkelig imponert, følger Eva Semmerud opp.
De to politikerne lot seg begeistre av paraden som åpnet stevnet, tenning av flammen og folkelivet generelt
Dette er jo helt fantastisk, konsaterer Semmerud.

Åpningstale

BU-leder Tore Ludt holdt også en åpningstale ved begynnelsen av stevnet. Der overbragte han en hilsen fra Bydel Stovner og fortalte hvor imponert han er over arbeidet som blir utført i det tamilske miljøet. Spesielt samholdet og engasjementet imponerer BU-lederen. Han hadde da også få dager i forveien delt ut bydelsprisen til Tamilsk ressurs- og veiledningssenter for deres arbeid i det tamilske miljøet for barn og ungdom.
Dette var spesielt knyttet opp mot tsunamien og deres arbeid i etterkant her. Da viste miljøet ekstra styrke, sier Tore Ludt.
Både Ludt og Eva Semmerud er godt fornøyd med Bydel Stovners samarbeid med det tamilske miljøet de siste årene og understreker at dette er noe de akter å beholde.
Og da kunne ikke anledningen vært mer passende en kultur- og idrettsfesten på Stovnerbanen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere