RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fargerikt samarbeid


F.v. Mohammed Eq Liban Hussain (8), Muhammed Abdu Said (8), Sumaya Muhammed Noor (4), Salma Hassan (5) og Olav Åmund Mannsåker (7). Foto: Kaja Stabursvik
F.v. Mohammed Eq Liban Hussain (8), Muhammed Abdu Said (8), Sumaya Muhammed Noor (4), Salma Hassan (5) og Olav Åmund Mannsåker (7). Foto: Kaja Stabursvik
Identitet, kultur, samarbeid og fløyter fra Andersfjellene var bare noen av ingrediensene da Fargerike dager gikk av stabelen på Holmlia i helgen.

HOLMLIA: Kvalifiseringssenteret VIA arrangerte Fargeriek dager for tredje gang forrige helg. Anna Maria Delgado er initiativtakeren som kom opp med ideen for tre år siden. Hovedtanken bak arrangementet er åfokusere på samarbeid på tvers av kulturer, se muligheter og bruke egne ressurser til å skape musikk, farger og godt samhold.

Lørdag var det åpen kulturdag for alle familier med barn, enten de er knyttet til VIA eller bare interesserte i å ha det gøy.

Rådgiver på Kvalifiseringssenteret, Benedicte Barkvold forteller at det er gøy å gjøre noe sammen utenom skole og jobb.

– Med dette arrangementet ønsker vi å vise at man kan samarbeide mot et felles prosjekt på tvers av språk, religion og kultur, sier Barkvold

Barna ble malt i fjeset og kledd ut som indianere og tigre før de ble underholdt av barneteateroppsetningen Richard Alonson Quispe-Ordoñes. Han framførte to eventyr fra Andesfjellene og hvordan Inkariket oppsto og hvordan den første fløyten ble dannet. Barna fulgte hvert steg han tok med store øyne, totalt oppslukt i indianerkostymet hans, og noen av barna var også utstyrt med trommer for å bist det svært så visuelle tateret med stemningsfull musikk.

Etter teateret gikk den fargerike forsamlingen i tog ikledd forskjellige nasjonaldrakter opp til Holmlia kirke for å overvære UNITED-konserten til ære for FN-dagen og Tv-aksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere