*Nettavisen* Nyheter.

Fårikålfest på Langerud

Fårikalen skapte festmiddag for beboerne ved Langerud sykehjem.

SKULLERUD: På fårikålens dag var det festmiddag for beboerne ved Langerud sykehjem. Dagen skulle ikke på noen måte gå upåaktet hen, og i den anledning var prominente gjester invitert.

Byråden for eldre, Aud Kvalbein, mesterkokk Arvid Skogseth, ernæringsekspert Kaare Reidar Norum og sist, men ikke minst Fårikål-politiet, var blant gjestene.

Livsutfoldelse

Med 161 pasienter er Langerud et av Oslos største sykehjem, og institusjonssjef Bente Sæve er tydelig stolt over arbeidsplassen sin.

– Vi trives godt her på Langerud, sykehjemmet som ble nyrenovert i 2008. Vi har fire avdelinger: Korttid, langtid, rehabilitering og skjermet avdeling. Sistnevnte har for øvrig utgang til en sansehage hvor pasientene kan finne roen. Vårt mål er livsutfoldelse i trygge omgivelser, sier Sæve, idet hun tar imot byråden og Fårikål-politiet med en ekte sauebjelle fra Voss.

Også beboerne Einar Oscar Hoff (83), Elsa Prøysmo (86) og Mona Sørensen (50), vil være med å ønske byråd Aud Kvalbein velkommen, og de møter politiker som gjerne vil vite hvordan hver enkelt har det. Hun lurer spesielt på om den yngste av dem, Mona Sørensen er her frivillig, ettersom unge mennesker ikke skal være på sykehjem.

– Jeg har det veldig bra her. Og ja, jeg er her helt frivillig. Dette er bare et stoppested før videre behandling og rehabilitering på Cato Zahl Pedersen Senteret, smiler Mona og forteller at de har mye moro på avdelingen.

– Godt å høre at dere har det bra. Det ligger i budsjettet nå at vi skal ha 1-2 sykehjem egnet for korttidsopphold for rehabilitering, uavhengig av alder, forteller byråden entusiastisk.

Politigodkjent!

Alvoret legges til side.

Fårikål-politiet har ankommet med sin noe spesielle utrykningsbil. Med lys på taket og unormalt høye sauelyder over høyttaleren, inntar de Langerud sykehjem.

– Hva skal til for at dere ikke gir Langerud sykehjem et "fårenklet fårelegg"?

– Kjøtt og kål må være kokt i samme gryte, men det viktigste er at de serverer fårikål på fårikålens dag, understreker representantene fra Fårikål-politiet. Og dommen er enstemmig: Langerud har bestått prøven med glans.

– Knallgodt, avslutter byråden - og gleder seg over at alle kommunale sykehjem har fårikål på menyen denne dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.