RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jørn Ulrichsen reagerer på at farlig avfall har stått usikret i ett døgn i Storgården borettslag før det samles inn av vaktmester Rune Sagen.
Jørn Ulrichsen reagerer på at farlig avfall har stått usikret i ett døgn i Storgården borettslag før det samles inn av vaktmester Rune Sagen.

Farlig avfall stod usikret

Dette ser veldig farlig ut. Det er mange barn som leker i området, og jeg vet hvor nysgjerrige de er, sier Jørn Ulrichsen. Borettslaget beklager at farlig avfall har fått stå framme.

RYEN: Jørn Ulrichsen trodde knapt sine egne øyne da han på onsdag oppdaget at det sto malingsspann og kjemikalier i veikryss og utenfor oppgangene i Storgården borettslag på Ryen.

Jeg bor i området selv, og har to barn. Det er uansvarlig å sette farlig avfall ut på gata på denne måten, uten noen sikring, sier Ulrichsen.

Beklager

Da Nordstrands Blad møter ham på stedet, kommer vaktmester Rune Sagen og samler inn avfallet i en boks. Da har det stått fritt tilgjengelig for nysgjerrige barn i ett døgn.

Dette er bare å beklage. Det er fint at vi blir gjort oppmerksomme på dette, og neste gang vil vi ordne skap og kasser med lås, lover Kjetil Nordberg, som er fersk styreleder i Storgården borettslag.

Dagens ordning har de hatt i flere år. En eller to ganger i året setter beboerne ut ting de vil ha kastet utenfor inngangspartiene, deriblant farlig avfall, så kommer vaktmesteren og henter det.

Vi kan ikke la farlige ting stå framme slik, og vil gå gjennom rutinene våre, sier Nordberg.

Svært uheldig

Samme dag som borettslaget hadde sin vårsjau, hadde tilfeldigvis også renovasjonsetatens (REN) hentebil innsamling av farlig avfall i området.

Til hentebilen må folk personlig levere inn det farlige avfallet, slik at det ikke blir stående lett tilgjengelig for barn. Det påpeker informasjonsrådgiver Cecilie Johansen i REN.

Det er svært uheldig at borettslag lar farlig avfall stå ute, selv om intensjonene sikkert er de beste, sier hun. Hun oppfordrer borettslaget til å benytte seg av de kommunale tilbudene.

REN tilbyr borettslag egne kasser med låser til farlig avfall og små el-artikler. Dette låner vi ut gratis, og vi henter og leverer, sier Johansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere