RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig holdeplass

Trafikkgruppen på Ekeberg skole ønsker å sette søkelyset på den utrygge trafikksituasjonen de opplever rundt skolen.

Simensbråten/Ekeberg: Mellom Ekeberg barneskole og Vårveien barnehage ligger Sporveiens snu- og parkeringsplass for to bussruter som etter utvidet tilbud har fått ti avganger i timen. Dette innebærer 20 inn- og utkjøringer over fortauet per time.

Barna må på sin skolevei krysse innkjøring til skolens parkeringsplass, snuplass for sporveisbussene og mange må også krysse fotgjengerovergangen, midt i en uoversiktlig, sterkt trafikkert sving. Foreldre og ansatte ved barnehagen og skolen er bekymret over en forhøyet risiko for at elever og andre kan bli skadet.

Skolen ved FAU har forsøkt å ta denne saken opp med AS Oslo Sporveier uten at de har kommet noen vei.

Skolens ledelse har derfor, i samarbeid med FAU og ledelsen i Vårveien barnehage, nå henvendt seg til Bydel Nordstrand samt Byrådet for miljø og samferdsel. I et brev ber de om at de rette myndigheter nå tar et initiativ overfor Oslo Sporveier for å flytte bussens snu- og parkeringsoperasjon til annen lokasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere