RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig og kaotisk i Holtet-trafikken

I sommer ble vei- og fortausarbeidene langs Kongsveien og på Holtet fullført. Nå er det verre i morgenrushet enn noen gang, og foreldre er livredde for barna på skolevei.

Holtet: For oss er det nå en selvfølgelighet å følge barna våre til skolen, sier Gunvor Løken. Slik forholdene er her nå, kan de ikke gå alene.

Hun og datteren Silje Sofie går fra Granstuveien, ned Raschs vei, passerer krysset med Ekebergveien og videre ned bakken før de går fortauet forbi Jernia og bankgården frem til skolen.

Her er det jo livsfarlig nå, sier Gunvor Løken. Ikke er lyskrysset i orden, skolepatruljen får ikke stå her på grunn av at det er for farlig slik fotgjengerfeltene er lagt, og nå skal de også grave opp hele fortauet i bakken forbi Jacobs.

Går det ikke an å få såkalt "myldrefase" på lysene i krysset Raschs vei/Ekebergveien når de blir satt i drift igjen, sier Anne Mo Larsen. Også hun er mor som følger barn til Bekkelaget skole. I dette krysset svinger jo biler i alle retninger, og barn som tror de er trygge når de ser grønt lys, kan fort bli overrasket av biler.

Større trafikk

Det har jo blitt mye større trafikk over Holtet nå etter at Sandstuveien på Brattlikollen ble stengt. Nå kommer mange opp Sandstuveien, kjører bort Steingrims vei og ned igjen Raschs vei, sier Morten Lyseggen på Jernia Holtet. Han har beste utsikt til Holtet-trafikken.

Jeg er redd mange ganger når jeg ser barna kommer forbi her på vei til skolen. Det er bare et under at det ikke har skjedd ulykker. Og enda verre blir det vel når anleggsmaskiner nå skal i gang med å rive opp asfalten på fortauet ned bakken, forbi butikken her og frem til trafikklysene ved trikkeholdeplassen. Gravingen er jo bare fordi det ble glemt å legge ned et par ledninger da de holdt på her sist.

Skolen fortviler, foreldrene er livredde - og bedre blir det helt sikkert ikke når det nå om kort tid blir både mørkt og glatt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere