RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig smalt når buss møter bil


Møtende buss og bil i Dalsåsen kan føre til farlige situasjoner. Velformann Bent Åserud ønsker seg parkeringsforbud. Foto: Arne Vidar Jenssen
Møtende buss og bil i Dalsåsen kan føre til farlige situasjoner. Velformann Bent Åserud ønsker seg parkeringsforbud. Foto: Arne Vidar Jenssen
Det er ikke veldig stor trafikk i Dalsåsen, men det går buss der - og det er smalt. Nå ønsker velforeningen at det settes opp P-forbud-skilt der det er minst oversiktlig.

DALSÅSEN: – Veien er bratt og smal, og når det i tillegg er dårlig måkt og det står biler parkert fra svingen og nedover langs bebyggelsen, oppstår det ofte farlige situasjoner, sier Bent Åserud. Han er leder av Dalsåsen Vel.

– Farligst er det når bussen kommer nedover, det er glatt og den møter en bil på vei oppover. Det er jo ikke mer enn ett spor når det står parkerte biler på den ene siden.

Det velformannen ser som eneste og beste løsning, er at det settes opp P-forbud-skilt fra begynnelsen av svingen og ned til bussholdeplassen nederst i bakken.

– Det er jo så liten oversikt her at når bussene kommer nedover, ser ikke sjåførene om det kommer møtende trafikk.

Åserud forteller at hans datter for et par år siden opplevde akkurat det han frykter kan skje igjen. Hun fikk bussen "i fanget".

– Det er jo ikke ulovlig å parkere i veien, men den gang vi etablerte oss her, skrev vi under på at veien ikke skulle brukes til parkering. Vi måtte derfor sørge for parkeringsplass på vår egen grunn. Men mange har flyttet ut og inn etter det, så mange vet ikke om restriksjonen.

Nå har velformannen kontaktet både Trafikketaten og Ruter som igjen kan ta kontakt med Samferdselsetaten og politiet.

– Jeg er helt sikker på at det kommer til å smelle her, sier Bent Åserud. – Da har i alle fall vi sagt fra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere