RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig snøhaug

Plan- og bygningsetaten (PBE) anser at snødeponiet ved Bergkrystallen stasjon kan være farlig.

BERGKRYSTALLEN: PBE skriver i et brev til Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), som eier deponitomten, at de "vurderer at forholdet kan være farlig for personer som beveger seg inn blant snøhaugene. Særlig fordi eiendommen ligger ved uteområdene for omkringliggende boliger". Kollektivtransportproduksjon AS (KTP), som har stått for snødumpingen, rapporterer av de har fulgt stoppordren fra PBE, men at andre deponerer snø på tomten.

LES OGSÅ: SINTE PÅ SNØBRÅK

LES OGSÅ: VARSLER SANKSJONER MOT SNØDUMPING

I brevet skriver PBE videre at de har varslet at de vurderer pålegg om fjerning av snøen, "men da forholdene ansees som farlige må også eiendommen sikres mot at uvedkommende beveger seg blant snøhaugene inntil snøen er fjernet."

Jan Nordahl, spesialkonsulent i Bydel Nordstrand, påpeker at det ikke er rart at andre også dumper snø på tomten når det først er anlagt et deponi der.

– Da vil andre følge etter, slik er det. Det er derfor viktig at tomten sikres, sier Nordahl.

Lena Nesset, kommunikasjonsrådgiver i EBY, forteller at påleggene fra PBE følges opp.

– Det er foretatt noe sikring ved at massene er pakket sammen så de ikke blir så høye. Men vi må avklare med PBE om det er tilstrekkelig. Når det gjelder pålegg om å sperre av området, så vil vi om kort tid sette opp midlertidige gjerder, sier Nesset.

Beboer i Pynten borettslag Frank Haugen har anmeldt deponeringen til politiet. Saken er nå oversendt politiets avdeling for miljø- og økonomisk kriminalitet.

– Den saken ser vi på nå, og så blir det tatt en beslutning om kort tid på hva vi skal gjøre med det. Mer kan jeg ikke si akkurat nå, sier etterforsker Stina Sjo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere