RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig vei til barnehage

Innkjøring til Sisiktoppen barnehage er i så dårlig stand at det er farlig å kjøre. Nå krever lokalpolitikere strakstiltak fra bydelen.

Linderud: Foreldre og ansatte i Sisiktoppen barnehagen reagerer kraftig på at deres eneste adgangsvei er direkte farlig for de som kjører til barnehagen. Veien er en tidligere gang- og sykkelsti som ble tatt i bruk for kjøring i mangel av bedre alternativer. Den er humpene og full av store groper og ujevnheter. Spesielt etter at nysnøen kom er det vanskelig å se alt som skjuler seg i veien. Flere foreldre som har barn i denne barnehagen er meget engasjert i denne saken og krever at veien skal settes i forsvarlig stand. Også lokalpolitikere krever strakstiltak fra bydelen for å utbedre denne veisetrekningen.
Innkjøringen til barnehagen er så dårlig at det kan fort utløse erstatningskrav fra foreldre, mener representant i Bydelsutvalget Kirsten Mauseth (SV).
Fram til for en uke siden kunne foreldre og ansatte bruke veien gjennom parkeringen til nærliggende borettslag. Da kunne bilister unngå de aller verste gropene. Heller ikke denne veien var en god løsning da det var mange biler som kjørte inn og ut av parkeringen og barn som lekte utenfor blokkene. I forrige uke ble det imidlertid slutt på bruken av denne omveien da borettslaget satt opp sperringer på øvre delen av parkeringen.
Kirsten Mauseth etterlyser nå planer for regulering av veiene i bydelene for å undersøke muligheter til utbedring av veien til Sistiktoppen.
Denne barnehagen er en kommunalbarnehage og det er bydelens ansvar å gjøre noe med denne saken, sier Mauseth.
Bydelen Bjerke han en del midler på budsjettet som kan brukes til vedlikehold av veiene. I følge bydelsdirektøren Per Johannessen er dette midler som kan kun brukes til mindre vedlikeholdsarbeid. Oslo kommune står ansvarlig for større reparasjoner av veiene i hovedstaden.
Enn så lenge dette handler om det å fylle noen hull i veien kan bydel gjøre det. Det er en del midler som skal brukes til enkelte forbedringer som for eksempel skilting i bydelen. Jeg skal i alle fall se hva som kan gjøres, sier Johannessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere