*Nettavisen* Nyheter.

Farlige trær

Trær velter og store grener faller ned på stien nedenfor Ekraveien.

Røa: Det går to stier langs Lysakerelva på nedsiden av Ekraveien. Imellom disse ligger en bratt skråning hvor flere av trærne har veltet og mange er tilsynelatende i ferd med å gjøre det. Beboere i området mener at nå må friluftsetaten gjøre noe.
- Det er masse skolebarn og andre som går her. Bogstad skole ligger rett her borte. Store grener faller jevnlig ned fra de gamle trærne. Noen er så store at de kan være livsfarlige å få i hodet. I tillegg har noen av trærne veltet over stien og i skråningen ser flere ut til å skulle gjøre det samme. De legger seg mer og mer over på siden. Under sterk vind og stor nedbør forverrer situasjonen seg. Jeg har fulgt med på dette og varslet friluftsetaten, sier en av beboerne som vil være anonym.
Hun er ikke imponert over det friluftsetaten har gjort så langt.
- Det kom en og saget av noen grener på et av de store trærne og det var det. Nå er det flere som vurderer å begå sivil ulydighet ved selv å kappe trær og grener som vi oppfatter som en fare for dem som bruker området, sier beboeren.
Friluftsetaten advarer mot selvtekt.
- Vi er oppmerksom på forholdene og nå skal vi på befaring i området. Vi ber om at man viser litt tålmodighet til vi har fått tatt en titt på det, sier parkforvalter i friluftsetaten, Stine Breivik Lien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.