Gå til sidens hovedinnhold

Færre «støttemedlemmer» etter nyttårsforsettene

Over 20 prosent av Sats' nye medlemmer melder seg inn i januar. Men ifølge senteret har folk blitt flinkere til å opprettholde treningen også etter at nyttårsforsettene er glemt.

SENTRUM: Trene mer og spise sunnere. Nyttårsforsettene er de samme for mange ved inngangen til nytt år. Og med det kommer også et nytt medlemskap på et av byens mange treningssenter.

Blant annet Sats opplever en enorm pågang i januar, hvor over 20 prosent av alle nye medlemmer i løpet av året tegner nytt medlemsskap.

For mange blir støttemedlem

– Det er et stor trykk på våre sentre nå, men det pleier å roe seg litt etter februar, forteller kommunikasjonssjef i Sats, Lars Einar Petterson.

Han understreker samtidig at folk har blitt flinkere til fortsette treningen også resten av året, og på den måten unngå å bli såkalt «støttemedlem» av et senter man ikke benytter seg av.

– Stadig flere bruker i tillegg personlig trener, noe som fører til at motivasjonen holdes oppe, forklarer Petterson.

LES OGSÅ: Her er tipsene – slik holder du formen

Lite ski, mye sentertrening

Også i Friskis og Svettis merkes det at er nytt år har startet, men daglig leder for Oslo-regionen, Hilde Aker mener at været har vært en bidragsyter for dette.

– Nå som vinteren har kommet så sent benytter flere seg av sentre for å trene, i og med at de ikke kan spenne på seg skiene og trene i marka, sier Aker.

Hun er dog enig med Petterson i at folk er blitt bedre til å bruke medlemskapet sitt utover årets to første måneder, og kan fortelle om en generelt høy ettermiddagsaktivitet.

– I tillegg er seniortilbudene våre alltid fulle på dagtid, de er ofte mye mer konsekvente i treningen sin, sier hun.

LES OGSÅ:

Dagligdagse aktiviteter er også trening!

– Gravide må trene

Slik lykkes du med å trene hjemme

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar