RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fart og familiefest


Sekkeløp med stor innsatsvilje på Stovnerbanen.
Sekkeløp med stor innsatsvilje på Stovnerbanen.
Mens ungene kappes på banen, er familie, slekt og venner heiagjeng på sidelinja.

STOVNER: Tamilene både i Oslo og i kommunene rundt om har hatt årlig tradisjon med en riktig så populær blanding av idrettsstevne og familiefest på Stovnerbanen.

I fjor var tragediene i hjemlandet årsak til at det ikke ble noe av.

– Dette stevnet er en fin motvekt til travle hverdager og vi får anledning til å treffes, sier Sumathi Wijeyaraj, og legger til:

– Livet må gå vider og ikke minst er dette en fin måte for de yngre å treffe andre på sin alder, og også en fin måte å bevare sin identitet på.

Lek

SE BILDENE:Stemninger fra Stovnerbanen

Mens skaren av ivrige supportere stadig vokser på tribunene og i gresskråningene utover dagen, kappes ungene om gjeve pokaler på banen.

– Jeg fikk premie for å ha kaste liten ball. Og jeg kastet veldig langt, sier en fornøyd Saveetha og viser fram den forgylte pokalen.

Selvsagt var det også mer klassiske øvelser, med diskos, spydkast og løp. Men mest imponert ble Lokalavisas utsendte over jentene som sprang 80 meter samtidig som de hoppet tau.

Familiefest

Mat er kultur og slik er det med Tamilene også. Ingen fest uten tradisjonell mat og lekkerbiskener.

– Vi synes det er fint med ei helg hvor vi kan slappe av og møtes, kommer det mer eller mindre unisont fra ei gruppe som har funnet plass i skyggen.

– Vi bare ser på i dag, og later oss litt, sier Suvetha og Vaneja, bilde og riktig så sommerlig antrukket.

Og samtidig, fra orkesterplass, skikkelig utsikt til starten på sekkeløps konkurransen.Dette stevnet er en fin motvekt til travle hverdager, og vi får anledning til å treffes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere