Fartsfantom nedover Furumoen

Siv Høihilder Heiene passer på så det ikke blir for stor fart for datteren Malin og venninnen hennes Bettina Bech.

Siv Høihilder Heiene passer på så det ikke blir for stor fart for datteren Malin og venninnen hennes Bettina Bech.

Forrige søndag rett etter kirketid var det igjen klart for det populære olabilløpet på Ljan.

Sebastian og Fredrik i fin stil med "Bomerang Rapido".

Anine Goro Lærum Harloff (4) er med for første gang.

Karoline Jakobsen Smordalen (3 ½) med sitt beste smil foran fartsvidunderet "Bomerang Rapido".

Geir Olav Heiene sjekker at bremser og hjelm er av god standard. Her er det Joakim som blir sjekket.

Kristoffer Klingenberg og Jonas Ødegaard Utsigt på vei ned Furumoen.

LJAN: Den ene fantasifulle doningen etter den andre stod oppstilt utenfor kirka, og mange var spente på om akkurat deres bil skulle sette ny fartsrekord nedover Furumoen.


SE FLERE BILDER FRA OLABILLØPET HER

En barndomsdrøm

Mange er vi vel som har prøvd å lage olabil av den gamle barnevogna eller prøvd å skru sammen noe på hjul med ratt og sete. Arrangørene bak olabilløpet på Ljan vet at det aldri er for sent å leke, eller mekke sammen et lite kjøretøy bare for moro skyld. I nabolaget på Ljan finnes olabiler i mange forskjellige varianter og størrelser og nå var det klart for årets dyst i kirkebakken.

I farta

Iblant fantasifulle kjøretøy begynte fartsfantomene å gjøre seg klare, med hjelm og hansker og en ekstra sjekk på bil og utstyr. Etter en grundig gjennomgang av sikkerhetsprosedyrene, hvor bremser og hjelm var det absolutte minimumskrav, kunne endelig barna få lov til å sette utfor. En og en bil fikk kjøre om gangen, og det var mulighet for å få kjøre flere ganger. For noen ble farten litt vel høy og endte med velt og et lite skrubbsår. Andre hadde startproblemer og måtte få dyttehjelp av mor eller far.

Nytt og gammelt

"Bomerang Rapido" og "Lynet" var to av årets biler, den ene med høy racerbilfaktor, den andre en liten trekassebil. Det var stor variasjon på bilene. Noen biler hadde tatt i bruk gamle spisestuestoler som bilseter, noen hadde fløyte og flagg og ekte California-skilter. Andre hadde malt og dekorert bilen sin med navn og knallfarger. Noen doninger var kjøpt ferdige, andre var gamle travere som hadde fått sin årlige overhaling og noen var bygd for anledningen.

Mangeårig arrangement

Det er barnekomiteen ved Ljan menighet som arrangerer billøpet, og interessen er stor, kan Geir Olav Heiene fortelle. Han har vært med å arrangere olabilløpet siden starten og har selv barn med i konkurransen. Hans oppgave denne gangen var å være startkoordinator og sikkerhetsansvarlig.

– Det blir flere biler år etter år. Dette er veldig populært både hos barna og de voksne, sier han. Han mener det er det 15. året de arrangerer olabilløp. Minst. Mange tilskuere hadde funnet veien til kirken. I tillegg til entusiastiske fedre og stolte mødre, var også søsken, besteforeldre, tanter og onkler på plass. Utenfor kirken serverte arrangementskomiteen kaffe og vafler i tillegg til pølser og lompe til sultne fartsløver.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag