Fartsfest og folkefest

Petter Solberg var raskest av alle i sin nye bil på Bjerkebanen. Han hadde også et tallrikt publikum i ryggen.

Petter Solberg var raskest av alle i sin nye bil på Bjerkebanen. Han hadde også et tallrikt publikum i ryggen.

Publikum i store mengder trosset kulda for å oppleve uvanlig mange hestekrefter på Bjerkebanen.

Kyrre Brynhildsen og Kennet Øverland syntes det var gøy å oppleve verdenseliten i rally på Bjerke.

Sebastien Loeb og Jens Stoltenberg var stolte av Rally Norways miljøprofil

Se stor bildeserie fra Rally Norway her!

Bjerke: Et tosifret antall minusgrader var ikke nok til å holde publikum unna, da Rally Norway åpnet på Bjerkebanen torsdag. Publikum fra fjern og nær møtte opp for å se Solberg-brødrene og resten av verdenseliten boltre seg i Groruddalens storstue for motorsport.

Og de frammøtte fikk valuta for pengene. Petter Solberg fikk oppleve bjerkebrølet da han kjørte inn til bestetid på den snaue to kilometer lange etappen på Bjerke i sin nye bil. Og jubelen steg ytterligere da verken verdensener Sebastien Loeb eller utfordrer Mikko Hirvonen klarte å slå Solberg i sin tøffe duell ute på banen.

Ellers ble russeren Evgeny Novikov en publikumsfavoritt på Bjerke. Etter store problemer i starten, satte han opp et enormt tempo, hoppet høyt og langt på det store hoppet foran tribunen og vant overraskende sin duell ute på banen.

Kald moro

Speaker på Bjerke anslo publiumsmengden på åpningsshowet til å ligge på rundt 8000, og flere av rallysjåførene kommenterte at det var moro å kjøre foran så mange tilskuere.

Kennet Øverland (11) og Kyrre Brynhildsen (12) var to av de mange frammøtte på Bjerke. De forteller til Lokalavisen Groruddalen at det var både kaldt og moro å se bilene på nært hold.

Det morsomste var å se at Petter Solberg vant. Og se på de som hoppet langt, sier de to.

Og det var ikke bare nordmenn strømmet til Bjerke. Latviske Edgars Krontals og Ugis Kronbergs hadde også møtt opp for å følge rallyet - og stilte gladelig opp på et bilde for Lokalavisen Groruddalen.

Se dette og mange andre bilder fra Rally Norway her.

Stang og Stoltenberg

Blant de frammøtte var det også mange prominente gjester. Oslos ordfører Fabian Stang hadde æren av å åpne Rally Norway.

Vi i kommunen sa vi skulle sørge for snø, så til de som har gjort den jobben må jeg si takk men det kom litt for mye i sentrum, sa Stang.

Statsminister Jens Stoltenberg rakk også en tur innom før middag med sentralbanksjefen. I passasjersetet til fem ganger verdensmester Sebastien Loeb spant Stoltenberg bortover bortre langside på Bjerke.

Runden gikk i en ny type rallybil, som kjører på elektrisk motor mellom etappene og dermed er mer miljøvennlig. Bilene blir ikke tatt i bruk i år, men Rally Norway er likevel et miljønøytralt arrangement, kunne Stoltenberg og Loeb stolt fortelle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.